Alo!

Šiške su pravi hit

Nose sa sobom energiju buntovne devojčice s ogromnim šarmom, ali i nežnošću i definitivn­o su dobar izbor

- Piše: HELENA SCRITTORE redakcija@alo.rs

Poznato je da žene često imaju potrebu da unesu neku promenu u svoj izgled, a šta je lakše promeniti nego - frizuru. I dok sa bojom vrlo lako možemo pogrešiti, postoji momenat koji je apsolutno šik, a to su šiske. Da, šiške su odličan apdejt za svaku frizuru, naročito ako se odlučimo za formu koja najbolje pristaje našem licu.

Zavesa šiške su zaštitni znak modne ikone i slavne glumice Brižit Bardo. Kad god vidim kako njoj stoje, poželim da ošišam iste. Zavesa šiske idu u A i savršeno pristaju uz rep ili punđu na vrhu glave. Oblik ovakvih šiškica je takav da su kraće u sredini, a duže prema stranama lica. Stanjene su na sredini čela i nose se malo ispod obrva.

Uz ravnu ili talasastu kosu, sa ovakvim šiškama ćete, sasvim sigurno, odati utisak elegantnog i besprekorn­og izgleda.

RAVNE

Ljubitelji klasike rado će se opredeliti za ovaj oblik. Ravno sečene šiške dužine do ispod obrva ili do trepavica koje idu uz spoljašnje uglove očiju veoma su moderne. One uokviruju čelo i najbolje pristaju četvrtasto­m obliku lica. Bitno je da imaju teksturu, ali je važno i da ne pokrijete oči sasvim, jer niti je praktično, niti je lepo. Preterana dužina ne izgleda sofisticir­ano i odaće utisak osobe koja nije sigurna u sebe i zato se krije ispod oklopa.

Dogovorite se sa svojim frizerom da ih iseče tik ispod obrva i u centralnom delu blago istanji, dok na ivicama mogu da ostanu punije.

BEBI

Bebi šiške su dosta kraće od klasičnih ravnih i režu se nekoliko centimetar­a iznad obrva, pri čemu upravo obrve i oči izuzetno dolaze do izražaja. Pomalo su retro i hipi, decenijama unazad ih nose brojne holivudske zvezde, a sve češće se mogu videti i na našim ulicama. Nose sa sobom energiju buntovne devojčice s ogromnim šarmom, ali i nežnošću i definitivn­o su dobar izbor. Selebriti frizer Kristofer

Naseli kaže da su svi trenutno ludi za bebi šiškama jer je reč o idealnom načinu da se unese promena u kosu, a frizura učini modernom, pri čemu će se otvoriti pogled na lice. Uz ravnu ili blago izlomljenu kosu izgledaju super.

Ne znam za vas, ali ja sam već danas zakazala frizera i mislim da sve do momenta dok ne sednem u njegovu stolicu, neću biti sigurna da li želim ravne ili zavesa šiške. U svakom slučaju, znam da šta god da izaberem, izgledaću slatko

i nežno.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia