Alo!

Vulin i Dodik idu na Mondijal!

Ministar odbrane i predsednik Republike tokom Srpske dobili mesto u svečanoj loži iz državnog vrha SP, ali se očekuju još ljudi

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Balkanski političari, među njima i srpski, polako pakuju kofere za Mondijal! Aleksandar Vulin, ministar odbrane, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, Kolinda Grabar Kitarović, samo su neki od predstavni­ka vlasti u okruženju koji će, prema tvrdnji “Rosiskaje gazete”, gledati Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Ovaj list bavi se temom ko će od balkanskih političara doći u njihovu zemlju, naglašavaj­ući da je Srbija bila izričito protiv bojkota Mondijala kao što su neke zemlje predlagale.

- Srbija ne razmatra bojkot Mondijala iz dva razloga. Prvo, naše dve zemlje vezuje viševekovn­a istorija bratskih odnosa, duga skoro 200 godina. Drugo, velika je čast učestvovat­i na takvom turniru kao što je svetsko prvenstvo. Igraćemo u Samari, Kalinjingr­adu i Moskvi - rekao je Slavenko Terzić, ambasador Srbije u Moskvi.

On je dodao da se glavni događaj očekuje 27. juna u Moskvi, jer tada igramo sa Brazilom.

- Mi ne mešamo sport i politiku kao što su neke države pokušale da urade prethodnih meseci, ali ćemo svakako imati predstavni­ke iz državnog vrha na šampionatu - dodao je Terzić.

Kada smo već kod fudbala i političara, nije tajna da je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, veliki zaljubljen­ik u najvažniju sporednu stvar na svetu. Nedavno je čak išao sam, bez obezbeđenj­a, sa sinom na meč Rome i Liverpula u polufinalu Lige šampiona, a ne krije da je nekada bio čest posetilac Zvezdinih utakmica. Nije isključeno da i njega vidimo na nekoj od utakmica “orlova”, ali zasad, Rusi tvrde da je izvestan jedino Aleksandar Vulin.

Neretko smo gledali političare na utakmicama. Tako, Tomislav Nikolić, bivši predsednik države, navijač je Partizana i Srbije. Lider SPS Ivica Dačić bio je funkcioner u više sportskih sekcija Partizana, a redovan je posetilac sportskih priredbi, ne samo fudbalskih. Rasim Ljajić je takođe partizanov­ac, bio je član Upravnog odbora kluba i takođe dolazi na reprezenta­tivne mečeve.

Ne treba zaboraviti i Dragana Markovića Palmu, koji je podigao fudbalski klub Jagodina na noge - vrlo je verovatno da ćemo i njega videti na Mondijalu, ukoliko ga poslovne obaveze ne spreče u tome.

 ??  ?? Imaće veliku podršku političara: “Orlovi”
Imaće veliku podršku političara: “Orlovi”
 ??  ??
 ??  ?? Milorad Dodik
Milorad Dodik
 ??  ?? Aleksandar
Vulin
Aleksandar Vulin
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia