Alo!

Ramuše, fukaro

-

Budale govore jer moraju nešto da kažu“, ova Platonova rečenica sjajno oslikava izjavu Ramuša Haradinaja, takozvanog premijera lažne države Kosovo, da teroristič­ka organizaci­ja OVK zaslužuje Nobelovu nagradu za slobodu!

P rvo sam pomislio da je ovo još jedna od onih smešnih i lažnih vesti, poput one da Mladen Krstajić čeka da mu saopšte spisak reprezenta­tivaca koji će putovati na SP u Rusiju, međutim, kada sam video da je to Haradinaj izgovorio usred Vatikana, okrenuo mi se želudac.

J oš se čuju jauci srpskih žrtava iz „žute kuće“kojima su junaci iz OVK, koje Haradinaj sramno nominuje za Nobela, vadili organe. Još se oseća miris zapaljenih pravoslavn­ih crkava koje u pogromu junački popališe, u tom slučaju teroristi OVK u civilu. A s druge strane, i to pred papom, čuje se rečenica, ne želim da izgovorim ideja, da se teroristim­a Adema Jašarija, Hašima Tačija, Agima Čekua i Ramuša Haradinaja dodeli Nobelova nagrada.

Š

ta je sledeće? Albanci će tražiti i rehabilita­ciju Adolfa Hitlera, a možda i da mu se posthumno dodeli i koje priznanje?

D a ima imalo pameti, Haradinaj i njegova ekipa bili bi danas iza brave, OVK bi bio tretiran kao najveće zlo i ne bi te ljude primao papa, ali živimo u svetu u kojem je moguće da se jednom Jašariju podiže mauzolej vredan 21 milion evra, da se Stepinac proglašava za svetitelja, da se negiraju srpske žrtve u Jasenovcu i da im se prekopavaj­u kosti. Onda se sa sigurnošću može reći da je došlo ono Andrićevo vreme budala i fukare, te se zbog svega toga u svakog normalnog čoveka uvukla neka jeza od budućnosti koja nam dolazi.

Z ato ću i završiti ovaj komentar citatom: „Kada bi ljudi znali koliko malo pameti upravlja svetom, umrli bi od straha“.

 ??  ?? Darko Zlojutro urednik
Darko Zlojutro urednik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia