Alo!

GAZDE ME TUKLE NA POSLU

- Piše RADMILA BRIZA radmila.briza@alo.rs

„Udarila sam leđima o staklo na vratima i sručila se na pločice. Vrištala sam i počela da plačem“

Mladenu Vesković je na radnom mestu najpre jurila, bacala po podu i grebala direktorka firme, otimala joj telefon, a samo koji minut kasnije pojavio se i vlasnik, koji je Mladenu ispolivao vodom i udario nogom u stomak.

Sve to, tvrdi Mladena, dogodilo se 16. maja, kada je njena direktorka Kristina Trišić došla u lokal da pokupi pazar i odnese ga u sef. Tada joj je i donela ugovor o radu na neodređeno vreme i blanko ugovor o otkazu na potpis.

Mladena je, prema sopstvenim rečima, to potpisala, ali kada je uzela Ugovor o otkazu da ga fotokopira, kako bi imala primerak za sebe, nastala je prava drama, koja je eskalirala u nasilje.

- Kada sam ugovor o otkazu stavila u štampač da ga fotokopira­m i dobijem primerak za sebe, direktorka Kristina je skočila i gurnula me je bez reči. Pala sam i udarila leđima o mermerni pod. Jedva sam ustala i pitala: „U čemu je problem?“, ali me je ona ponovo gurnula, izgovorivš­i: „Ne možeš to da radiš!“Ponovo me je gurnula i opet sam pala. Pokušala sam da dođem do ugovora o otkazu, ali me je Kristina sprečavala, pokidavši mi brojanicu sa ruke i dugmiće sa košulje. Grebala me je po leđima - opisuje Mladena horor.

Prema njenim rečima, rekla je svojoj direktorki da će pozvati policiju i uzela svoj privatni telefon, koji joj je direktorka otela.

- Uzela sam službeni telefon sa stola, pozvala policiju, a ona me je jurila po lokalu. Dok sam bila na vezi s policajcim­a, Kristina je pozvala nekoga, rekla mu da dođe i posle 10 sekundi se njen suprug Milan Trišić, koga su mi ranije predstavil­i kao vlasnika, pojavio u lokalu. Kada je ušao, pokazala sam mu rukom da sačeka jer sam razgovaral­a sa policijom, a on je uzeo flašu vode i bez reči me je celu polio. Stajala sam kraj ulaznih vrata. On me je potom šutnuo u stomak. Udarila sam leđima o staklo na vratima i sručila se na pločice. Potom su oboje počeli da viču na mene: „Marš napolje! Ti ćeš da tek da vidiš ko smo mi!“Vrištala sam i počela da plačem. Podigla sam se da uhvatim kvaku, otvorim vra-

ta i izađem, ali nisam mogla jer su mi se od udarca u stomak oduzele noge i ruke - priča Mladena i dodaje da je nekako ispala napolje, kada je došla radnica iz drugog lokala i podigla je.

- Baš tada je naišla policija i odvezla me u Hitnu pomoć. Tamo su me pregledali, a zbog ogrebotina na leđima i otoka na nozi poslali su me u zdravstven­i centar. Nisam imala teških povreda - navodi naša sagovornic­a i napominje da je podnela krivičnu prijavu protiv Kristine Trišić i njenog supruga, kao i da je istraga je u toku.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia