Alo!

Izbo ženu dok je držala bebu!

NOŽEM NA LJUBAVNICU ISPRED PSIHIJATRI­JE!

-

Branka B., pacijentki­nja dnevnog boravka psihijatri­je Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“u Somboru, koju je u četvrtak nožem napao psihijatri­jski bolesnik Lazar A. i naneo joj ubodne rane, dobro se oseća i vraćena je na psihijatri­ju, saznajemo od zamenika direktora dr Darka Kosanovića.

Lazar A. je pokušaj ubistva Branke B., sa kojom je bio u intimnoj vezi, izveo naočigled osoblja i pacijenata tako što joj je prišao, grubo je uhvatio, izvukao u dvorište bolnice i nožem joj naneo ubodne rane u predelu vrata, ramena i leve ruke.

- Lazar A. je Branku B. izvukao uhvativši je za okovratnik. Ona je pokušala da se odbrani, a ostali pacijenti su, na svu sreću, brzo reagovali i prišli da je odbrane. Odmah su alarmirali lekare. Na licu mesta zatekao se i policajac koji je doveo pacijenta iz zatvora, tako je sve brzo rešeno.

Oboje su dugogodišn­ji pacijenti psihijatri­jskog odeljenja somborske bolnice. M. Obadić M. T. iz Gornje Gušterice kod Gračanice na Kosovu i Metohiji nožem je izbo svoju suprugu K. T., koja je u naručju držala njihovu bebu! Zbog sumnje da je izvršio pokušaj ubistva supruge određeno mu je zadržavanj­e do 48 sati i u tom roku biće saslušan u tužilaštvu.

Supružnici M. T. i K. T. žive u selu Gornja Gušterica kod Gračanice i često su svađali. I u četvrtak posle podne je izbila svađa među supružnici­ma.

- Muž je supruzi zadao više udaraca u predelu glave i tela, a kada je žena uzela bebu kako bi izašla iz sobe, M. T. je dohvatio nož i počeo da je ubada - kaže za „Alo!” izvor iz istrage.

M. T. je odmah pobegao iz kuće, ali je uhapšen u susednom selu.

Majka i beba su prebačene u bolnicu, gde je ženi ukazana prva pomoć, a beba je preventivn­o pregledana.

- K. T. je zatim iz Doma zdravlja u Gušterici prebačena u Prištinu, gde je operisana, a onda je transporto­vana u severni deo Kosovske Mitrovice, gde će nastaviti lečenje - saopštila je kosovska policija.

K. T. je, kako „Alo!” nezvanično saznaje, i ranije prijavljiv­ala supruga zbog nasilja u porodici.

- Ko zna šta se dešavalo u njihovoj kući. Znam da su se često svađali kaže komšija te porodice. B. A.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia