Alo!

MISTERIJA UBISTVA vlasnika zalagaonic­e

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Beogradska policija traga za M. A. jer se dovodi u vezu sa ubistvom Ognjena Žanića (26), navijača FK Rad i pripadnika grupe „Srbska čast“. Žanić je ubijen preksinoć oko 21.30 dok je sedeo u parkiću iza ulaza u zgradu u Radničkoj ulici 54.

Kako saznajemo, dok je Ognjen sedeo na klupi, prišla su mu dvojica poznanika, od kojih je jedan izvukao revolver i iz neposredne blizine u njegove grudi ispalio tri metka. Nakon pucnjave je neko, ubica ili njegov saučesnik, počeo da doziva u pomoć: „Pomozite, čovek je upucan!“, a potom su pobegli.

- Policija proverava informacij­u da li se ubijeni Ognjen pre nekoliko dana na slavi posvađao sa poznanikom. Utvrđujemo da li ta svađa ima neke veze sa njegovim ubistvom. Do sada je ustanovlje­no da je Ognjen neposredno nakon ubistva sa jednim prijatelje­m sedeo u njegovoj sobi i da su pili sok. U jednom trenutku Ognjen je dobio poziv od komšije iz ulaza i sa svojim prijatelje­m je izašao, iako ga je otac nagovarao da ostane. Napolju je Ognjen tom drugu rekao da ga sačeka jer treba s nekim da se nađe kod parkića kako bi nešto raspravio - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, ubrzo su se čula tri pucnja, a njegov poznanik je otrčao do Ognjena, koji je ležao u lokvi krvi.

- Sumnja se da Ognjenov poznanik M. A. ima neka saznanja u vezi sa likvidacij­om, pa zato tragamo za njim, kako bismo otkrili motiv i, eventualno, počinioca. Na mestu zločina nisu pronađene čaure, što ukazuje na to da je ubica

da je ubijen u navijačkom obračunu. Žanićevi poznanici negiraju mogućnost

govorio razlog za njegovo ubistvo. Žanić je - Čisto sumnjamo da je navijački sukob

smo se polako povlačio. Pre neki dan, kada da je sve izgubilo smisao, pa

i da da su formirane neke dve nove ekipe sedeli i pričali o navijanju, rekao je

je imao je zalagaonic­u u Lominoj i radio je sve izgubilo smisao. Koliko znam,

se bavila procenama raznog nakita, kao instruktor u teretani. Ta zalagaonic­a

A Ognjena nikada nisam video da između ostalog brilijanti­ma i dijamantim­a.

iz „Srbske časti“učestvovao u humanitarn­om konzumira alkohol i čak je sa prijatelji­ma

njegovih poznanika. radu - rekao je jedan od

ubistvo u kojem se dogodilo Nedaleko od parkića

sporta Vanja Udovičić. stanuje ministar

pričaju da su Za njega komšije

viđale kako ujutru ga ranije često

na posao, ali se užurbano odlazi

ne pojavljuje u poslednje vreme

misle da se odselio u kraju, pa mnogi

naselja. iz njihovog

Vanju kako

- Ranije sam viđala

iz ulaza, ulazi užurbano istrčava

i odlazi, verujem u automobil

po povratku na posao. Takođe,

pogotovo ako je znao da zastane, sa

Malo bi se poigrao je neko izveo psa. je

u zgradu - rekla psom, pa bi ušao

ulice. stanarka Radničke koristio revolver ili da je pištolj obmotao kesom. Obavljen je razgovor sa stanarima zgrade i svi su potvrdili da je ubijeni sedeo u trenutku dok je na njega pucano. Tragovi barutnih čestica ukazuju da je pucano sa oko pola metra udaljenost­i, što opet ukazuje da je ubijeni poznavao ubicu - rekao je naš sagovornik.

On je dodao da motiv Žanićevog ubistva utvrđuje, proveravaj­u se njegovi sukobi, kao i eventualni sukobi sa navijačima Partizana.

- Iako postoje indicije da je Ognjen ubijen u sukobu navijača, ne isključuje se mogućnost da je on likvidiran zbog nečeg drugog, što treba da se utvrdi daljom istragom - dodaje izvor „Alo!”.

Tokom jučerašnje­g dana policija je obavila uviđaj i prikupljal­a materijaln­e dokaze, koji bi mogli da dovedu do ubice.

Pedesetak metra dalja, gde je Ognjen živeo, vlada muk. Vrata stana porodice Žanić su širom otvorena, stan je pun rođaka i prijatelja, koji pokušavaju da nađu reči utehe za oca Danila, majku Ljiljanu i sestru Ivanu. Rodbina i prijatelji su skrhani bolom i nisu mogli da pričaju.

Međutim, komšije su bile rečitije i plačući su objašnjava­le da je Ognjen bio zlatno dete i da je nedavno apsolvirao.

- Ognjen je bio dobar čovek, radio je i studirao. On je radio u jednoj teretani kao instruktor, što je koristio da i sam vežba. On je bio sportista, trenirao je nekada fudbal u FK Rad, a sad je posećivao utakmice. Niko za njega nešto ružno nije rekao. Mogu samo da poručim da se ubici osuši ruka jer ubio takvo dete. Mnogo mi je žao njegovog oca Dače, jer je imao dva infarkta - rekla je Ognjenova komšinica brišući suze.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia