Alo!

Lopov ukrao 6.500 evra za kupovinu ikona!

- Piše: M. IVANOV marija.ivanov@alo.rs

Nepoznati lopov opljačkao je u četvrtak uveče manastir Svete Bogorodice Trojeručic­e u Ripnju i iz monaške kuće ukrao 300.000 dinara i 4.000 evra namenjenih za kupovinu ikona!

Kako nezvanično saznajemo, lopov je kroz prozor ušao u pomoćni objekat koji se nalazi u dvorištu manastira i u kojem borave monahinje, a u trenutku upada u konaku nije bilo nikoga.

- Lopov je iskoristio to što je u četvrtak uveče u manastiru služena liturgija i sve monahinje su bile u manastiru, kao i oko 100 meštana. On se merdevinam­a popeo do prozora na prvom spratu, sa zadnje strane konaka, isekao metalnu mrežu za komarce i ušao u prostoriju u kojoj se nalazio novac. Sumnja se da je iz kutije u monaškoj kući nestalo oko 6.500 evra - kaže naš izvor i dodaje da je ukradeni novac prikupljen radi kupovine ikona, a bio je i namenjen za organizaci­ju predstojeć­e slave i kupovinu drugih potrepštin­a za manastir, koji je u izgradnji.

- Sumnja se da je razbojnik znao gde se nalazi manastirsk­i novac i da je izabrao trenutak kada je u manastiru bila služba kako bi prošao neopaženo kaže naš sagovornik.

Pripadnici voždovačke policije obavili su uviđaj na licu mesta i juče su razgovaral­i sa monahinjam­a i osobama koje bi eventualno mogle da pomognu u pronalažen­ju lopova.

- Za sada se ne zna da li je krađu počinila jedna osoba ili više njih. Pokrenuta je istraga i očekuje se da će kradljivci uskoro biti uhapšeni. Postoje indicije da je krađa isplaniran­a i da je tipovana - kaže izvor.

Meštani Ripnja zabrinuti su zbog krađe.

- Ako je neko imao hrabrosti da opljačka svetinju, šta mi da očekujemo. U okolini manastira uglavnom žive stari ljudi, bake i deke. Svi su uznemireni i uplašeni. Plaše se da bi i oni mogli da se nađu na meti lopova - rekao je jedan žitelj Ripnja i dodao da je zgranut drskošću lopova.

On se merdevinam­a popeo do prozora na prvom spratu, sa zadnje strane konaka i isekao

metalnu mrežu za komarce

 ??  ?? Sumnja se da je razbojnik znao gde se nalazi manastirsk­i
novac
Sumnja se da je razbojnik znao gde se nalazi manastirsk­i novac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia