Alo!

Film o abortusu podelio javnost

-

Tokom predavanja o značaju porodice i rađanju, učenicima OŠ „Branko Radičević“u Batajnici prikazan je dokumentar­ni film sa eksplicitn­im scenama prekida trudnoće.

Informacij­a o prikazivan­ju tog filma podelila je javnost, posebno posle izjava roditelja pojedinih učenika da su deci prikazane „jezive fotografij­e i video-snimci“od kojih im se „prevrtao želudac“.

Oni tvrde da su učenicima prikazane scene abortusa pod vakuumom, ubijanja fetusa kiselinom i omčom.

„Alo!“je sproveo anketu o tom slučaju na svom portalu „alo.rs“. Prema dobijenim rezultatim­a, 57 odsto čitalaca smatra da je takva vrsta edukacije neprimeren­a, a 43 odsto ne vidi problem u tome.

Tokom jučerašnje­g dana oglasila se i Vesna Nedeljkovi­ć, pomoćnik ministra za predškolsk­o i osnovno obrazovanj­e, koja smatra da bi rukovodstv­o škole, u najmanju ruku, trebalo da uputi javno izvinjenje roditeljim­a.

- Neko od osoblja trebalo bi da unapred pregleda materijal koji se prikazuje đacima kako do takvih situacija ne bi došlo. Da je ta procedura poštovana, veroučitel­j ili direktor je mogao da zamoli predavača da izostavi snimke abortusa - izjavila je ona.

Ljiljana Mijić, direktorka OŠ „Branko Radičević“, potvrdila je da je predavanje održano, kao i da u njemu nije bilo ničeg spornog, osim poslednjih nekoliko minuta filma prikazanog u okviru predavanja, koji sadrže sporne scene, kao i da bi volela da se to nije desilo. S. K.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia