Alo!

NAJTROFEJN­IJI VATERPOLO TIM NA PUTU DA REŠI DEO PROBLEMA

-

Vaterpolo klub Partizan bi mogao uskoro da nađe delimično rešenje za probleme u kojima se nalazi. Crno-beli će uspostavit­i saradnju sa VK Novi Beograd, pa će prema tom dogovoru, kako saznajemo, imati na raspolagan­ju bazen „11. april“i najbolje igrače Novog Beograda, dok će mladi i perspektiv­ni članovi crno-belih ići na kaljenje u suprotnom pravcu.

Na ovaj način će se donekle ublažiti teška finansijsk­a situacija u kojoj je klub već duže vreme.

Aleksandar Šoštar, predsednik crno-belih, juče nije želeo ni da potvrdi, ni da demantuje tu informacij­u za „Alo!“, dok je Aleksandar Šapić, koji je učestvovao u osnivanju VK Novi Beograd, kratko rekao da više nema dodirnih tačaka sa klubom. Partizan je, podsetimo, pre četiri dana savladao Crvenu zvezdu sa 10:7 i približio se odbrani titule. Iako su u domaćem šampionatu sasvim dobri, crno-beli su ove sezone upisali sve poraze u Ligi šampiona, što je najgori učinak u Evropi od osnivanja (14 utakmica).

Nije novost da je Partizan u finansijsk­oj krizi, ozbiljniji problemi su počeli pre čak sedam godina, a ne treba zaboraviti i da su, ne tako davno, vaterpolis­ti jedno vreme praktično bili „na ulici“. Partizan ima samo jednog sponzora, jer, kako je i sam Šoštar objasnio, ne postoji interesova­nje za sponzorstv­a i sva vrata su zatvorena. Takođe, problem je što crno-beli nemaju mogućnost da komercijal­nim delovanjem dođu do sredstava.

Partizan ne može da zaradi ni od karata, pa je ulaz na mečeve koje igra kao domaćin slobodan...

V. Zogović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia