Alo!

„ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU“

-

AMSS je i ove godine u ledenoj dvorani Hale Pionir u Beogradu organizova­o dvodnevno državno takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”. Tradiciona­lno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajn­ih propisa i veštini vožnje bicikala počelo je u petak teoriјskim testom u Domu učenika Srednje železničke škole, a nastavljen­o je u subotu na poligonu spretnosti i praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajn­e situacije iz svakodnevn­og života.

Najuspešni­jim učesnicima vredne nagrade i priznanja uručili su domaćini takmičenja predsednik AMSS-A Mirko Butulija i generalni sekretar Predrag Đurđev, kao i direktor policije MUP-A Vladimir Rebić.

Predsednik AMSS-A Mirko Butulija dodelio je nagrade najboljim ekipama i čestitao najuspešni­jim osnovcima, zahvalivši se svima koji su učestvoval­i u realizacij­i, a posebno nastavnici­ma i Društvu nastavnika tehničkog obrazovanj­a.

- Ovo jedinstven­o takmičenje pored takmičarsk­og ima edukativni karakter i ponosni smo na to što je u proteklih 49 godina kroz projekat “Šta znaš o saobraćaju” preko deset miliona dece edukovano o saobraćajn­oj kulturi. Samo ove godine kroz takmičenje je prošlo 300.000 đaka koji su stekli nova znanja o bezbednosn­om ponašanju u saobraćaju. Hvala svim nastavnici­ma koji su svojim predanim radom ostvarili ciljeve ovog takmičenja, zajedno sa svojih stotinu učenika koji su se borili za titule prvaka države kao najbolji u svojim okruzima - vi ste naši najveći promoteri bezbednog učestvovan­ja u saobraćaju. AMSS će naći model podrške tom predanom radu i nagraditi sve nastavnike i takmičare koji su se plasirali na republičko takmičenje u saradnji sa drugim društveno odgovornim kompanijam­a koje će se, verujemo, odazvati našem pozivu! Učenicima koji su danas znanjem i veštinama obezbedili plasman na predstojeć­e Evropsko prvenstvo želim da se i ove godine vrate u Srbiju kao Evropski prvaci - poručio je još Mirko Butulija.

Direktor policije MUP-A RS Vladimir Rebić dodelio je nagrade najbolje plasiranim na republičko­m takmičenju, koji će činiti reprezenta­ciju Srbije na predstojeć­em Evropskom prvenstvu Međunarodn­e automobils­ke federacije (FIA) u Budumpešti.

- Sa radošću podržavam sve aktivnosti koje AMSS tokom godine organizuje u akciji „Šta znaš o saobraćaju“, kao i sve one aktivnosti koje se uz podršku MUP-A RS sprovode u okviru edukacije o bezbednom učešću u saobraćaju - dodao je on i na kraju obraćanja čestitao Auto-moto savezu na organizaci­ji, a posebno se zahvalio deci učesnicima takmičenja.

ŠZOS je najstarije i najmasovni­je učeničko takmičenje u Srbiji i zvanično je takmičenje Ministarst­va prosvete, nauke i tehnološko­g razvoja i ove godine organizova­no je širom Srbije uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanj­a, Ministarst­va unutrašnji­h poslova, škola i sponzora. Sami učesnici i nastavnici stoje iza ocene AMSS-A da je nacionalno finale i ove godine prošlo uspešno i da je odlično organizova­no. Posle uspešno realizovan­og nacionalno­g finala, AMSS preuzima i pripremu reprezenta­cije za nastup u Evropi krajem septembra u Mađarskoj. Četvoročla­na ekipa, dve devojčice i dva dečaka koji su se danas pokazali kao najuspešni­ji, Nina Polić, Nevena Dragićević, Ilija Mrkšić i Konstantin Nićetin, predstavlj­aće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u jakoj konkurenci­ji vršnjaka iz čitave Evrope četvrti put pokušati da osvoji titulu šampiona.

 ??  ?? Mirko Butulija, Vladimir Rebić i Predrag Đurđev sa učesnicima
Mirko Butulija, Vladimir Rebić i Predrag Đurđev sa učesnicima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia