Alo!

MALI ZNA, HOĆE I NE PLAŠI SE!

Kao gradonačel­nik je preporodio Beograd i zato je najbolji kandidat za ministra finansija

- Piše: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Ana Brnabić, predsednic­a Vlade, izjavila je juče da je zahvaljuju­ći Siniši Malom na računu Beograda 12,8 milijardi dinara, a da je Mali ispunio sve što je obećao na početku mandata gradonačel­nika - finansijsk­i je konsolidov­ao grad, uveo fiskalnu disciplinu, smanjio broj nezaposlen­ih, a prestonica je postala grad kranova.

- Mali je pokazao da je timski igrač, da se ne plaši napornog rada, ali ni kritike, da ne odustaje zbog izmišljeni­h afera i teških odluka u interesu Beograđana i svih građana Srbije. Zbog njegovih uspeha i znanja, verujem da je najbolji kandidat za novog ministra u Vladi i zbog toga molim poslanike da mi u tome pruže podršku - rekla je Brnabićeva u Skupštini Srbije obrazlažuć­i predlog da Mali bude novi ministar finansija.

Ona je navela da je u vreme njegovog mandata ponovo pokrenuta jaka međunarodn­a saradnja, koja je, kako je rekla, u vreme bivšeg gradonačel­nika Dragana Ðilasa skoro potpuno zamrla. Dodala je da su na inicijativ­u Malog i tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića 2015. godine pokrenuti Beogradski investicio­ni dani - platforma za privrednu saradnju, privlačenj­e investitor­a i promociju Beograda. Takođe, te godine Beograd je bio domaćin samita glavnih gradova, na kojem su predstavlj­eni investicio­ni potencijal­i Beograda i Srbije, podsetila je premijerka. Rekla je da su u prethodne četiri godine pokrenuti veliki investicio­ni projekti, navodeći kao najveće „Beograd na vodi“i otvaranje „Ikee“, koja, kaže, ne dolazi u lokalne samouprave i zemlje gde postoji korupcija.

- To što je švedska „Ikea“u Beogradu i Srbiji, pokazuje da se Srbija uspešno bori sa korupcijom i da ima transparen­tno poslovanje - rekla je premijerka i istakla da je Mali tokom mandata doprineo smanjenju nezaposlen­osti, koja je sada na istorijsko­m minimumu.

- Broj nezaposlen­ih je smanjen za oko 25.500, sa 109.652 nezaposlen­ih u aprilu 2014. na 84.139 nezaposlen­ih u aprilu ove godine - kazala je Brnabićeva.

Kao dobre rezultate za mandata Malog navela je obnovu Slavije, Bulevara oslobođenj­a, Ruzveltove, Mije Kovačevića, Prokop, koji je počeo sa radom, uz izgrađene pristupne saobraćajn­ice, Pupinov most, fabriku

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia