Alo!

ZVEZDIN BEG od severa i istoka

KOGA BI PRVAK SRBIJE ŽELEO DA IZBEGNE NA STARTU KVALIFIKAC­IJA ZA LŠ

- Piše: Ž. VUJIČIĆ redakcija@alo.rs

Put do zvezda obično vodi preko trnja. U to bi trebalo da se uveri i Crvena zvezda, dabome, ako prođe sve četiri prepreke ka sazvežđu zvanom Liga šampiona.

Prva prepreka u predstojeć­im kvalifikac­ijama baš i neće biti trnovita. Možda ni druga. A treća već... No, da bi stigao dotle, prvak Srbije mora da uhvati zalet u prvom kolu. A pogled na spisak mogućih rivala, s kojeg će kuglica na žrebu 19. juna izabrati jednog, navodi na zaključak da tim trenera Vladana Milojevića ne sme da ima problema. Teža od snage suparnika crveno-belima bi mogla da bude udaljenost od Beograda.

Ako bi, dakle, mogli da biraju destinacij­u na kojoj će otvoriti evropsku sezonu gostovanja, u Ljutice Bogdana verovatno bi želeli da ne izvuku odlazak na daleka Farska Ostrva i još dalji Island. Svejedno što Vikingur i Valur imaju timove koji vrede koliko i, primera radi, sam Nemanja Radonjić.

Nešto bliže od dalekog severa, a opet dovoljno daleko za izbegavanj­e, nudi se istok. Naravno, ni Alaškert, a još manje Torpedo Kutaisi (znanac s puta ka LŠ iz 2000. godine - 4:0, 0:2) ne predstavlj­aju visoku prepreku za Pešića i društvo, ali put u podnožje Kavkaza na početku leta nije baš primamljiv. Stoga, Jermenija i Gruzija takođe ne idu na listu želja.

U prebrojava­nju kilometara, crveno-beli bi najbrže stigli u Crnu Goru, Makedoniju i Sloveniju. Tamo ne bi imali muke. Kao ni u baltičkim republikam­a, obe Irske, pogotovo ne na Malti i Pirinejima (Andora). Ni

prvak Slovačke, najzvučnij­e države u fudbalskom smislu, ne bi smeo da zaustavi Zvezdu na prvom koraku ka zvezdama.

Pred žreb drugog kola kvalifikac­ija za Ligu šampiona (istog dana kao i za prvo), na „Marakani“će već drugim očima tražiti rivala. Jer, neminovni prelazak u grupu nenosilaca nameće teže protivnike: Ludogorec, Seltik, BATE, zagrebački Dinamo, APOEL, Legiju...

Šampion Srbije neće biti povlašćen u izvlačenju kuglica ni za treće kolo, koje je po tradiciji između dve utakmice druge runde.

Put na Farska Ostrva, Island ili u podnožje Kavkaza teži od samog rivala.

Žreb 19. juna

 ??  ?? Vujadin Savić na prošlogodi­šnjem duelu protiv
Florijane
Vujadin Savić na prošlogodi­šnjem duelu protiv Florijane
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia