Alo!

POBEDA SRPSKOG ASA NA STARTU Nole krenuo RUTINSKI

Otpor Brazilca Dutre da Silve slomljen posle 125 minuta - 6:3, 6:4, 6:4. Sledeći je Španac Munar

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Novak Đoković je u drugom kolu Rolan Garosa. Očekivano. I zasluženo. Brazilac Rožerio Dutra da Silva je, nadamo se, samo poslužio srpskom asu da se zagreje za veće izazove u Bulonjskoj šumi. O tome, uostalom, govori i trijumf u tri seta - 6:3, 6:4, 6:4.

Nije baš da se Nole nije oznojio protiv 34-godišnjeg Brazilca, kao u prethodnom, ujedno i prvom njihovom duelu (2012. u Njujorku bilo 6:2, 6:1, 6:2), ali na pariskom suncu nije dozvolio da padne senka na pobedu. Čak i to što je dozvolio 134. igraču sveta da upiše brejk na startu prvog seta, kao i u drugom gemu drugog, nije zaustavilo Đokovića da posle 125 minuta na terenu „Filipa Šatrijea“slavodobit­no uzdigne ruke.

- Rožerio je agresivan igrač na ovoj podlozi i ušao je u meč s jakim intenzitet­om igre. Najvažnije je da sam dobio u tri seta. Nisam još na najvišem nivou, ali tek je početak turnira. Nadam se da će moja igra da raste - rekao je Đoković.

Po izgubljeno­m servisu u prvoj deonici meča Novak je dao gas i brzo okrenuo rezultat, kontrolišu­ći ga do završnih 6:3. Slično je bilo i u drugom setu. Brazilac je poveo 2:0, pa ustuknuo pred Srbinom. U sedmom gemu je uložio poslednji atom snage da spasi servis, i uspeo je, ali mu potom spasa nije bilo - 6:4.

Činilo se da će i treći set biti preslikan. Međutim, Đoković je u finišu dozvolio Silvi brejk, pa morao da reaguje ribrejkom. I potom na svoj servis, iz druge meč-lopte, stavi tačku - 6:4.

- Hvala publici. Meni je ovo jedan od najvažniji­h turnira. Ovde sam kao kod kuće - istakao je Đoković, uz opasku da je pobošljao francuski u odnosu na prošlu godinu.

Nole je 14. godinu zaredom u drugom kolu Rolan Garosa. Tamo ga čeka Španac Munar, koji je pobedio zemljaka Ferera u pet setova i posle skoro četiri sata igre 3:2 (3:6, 3:6, 7:6, 7:6, 7:5).

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia