Alo!

I Rusija bi pristala na podelu Kosova

- Piše: DARKO ZLOJUTRO darko.zlojutro@alo.rs

Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije u Beogradu, ekskluzivn­o za „Alo!“kaže da bi i Rusija prihvatila podelu Kosova, ako Srbija bude smatrala da je to najbolje rešenje za nju.

Na obeležavan­ju Dana srpske diplomatij­e, Aleksandar Čepurin prokomenta­risao je za „Alo!“izjavu šefa srp- ske diplo- matije Ivice Dačića

da

bi i „Albanci pristali na podelu Kosova, kao i da je to i njima u interesu“.

- Mi poštujemo poziciju Srbije i ono rešenje koje ona smatra da je najbolje za nju, mi ćemo podržati - rekao je Čepurin i dodao:

- Do valjanog rešenja treba doći u dugom procesu dijaloga i ne vidim ništa što bismo morali preko kolena lomiti i brzo rešavati.

Prema rečima Čepurina, Rusija će podržati svaku odluku Srbije.

- I dalje važi parola: „Što je dobro za Srbiju, dobro je i za Rusiju“. Za Moskvu je samo bitno da to rešenje koje se ponudi bude u interesu Srbije. Nemam sumnje da će Vlada Srbije, predsednik Vučić i ministar Dačić uraditi ono što je najbolje za zemlju. Čepurin tvrdi da će i pored unutrašnji­h promena koje se dešavaju u Rusiji, Srbija i dalje imati dobrog partnera u Kremlju.

- Rusija se menja u unutrašnjo­j sferi, ali veze sa Srbijom i dalje ostaju čvrste. Očekujem da će saradnja dve zemlje biti mnogo bolja i jača - rekao je on.

Na naše pitanje kako komentariš­e izjave zvaničnika iz Brisela, da će „Srbija kad-tad morati da okrene leđa Rusiji“, on kao iz topa odgovara:

- Nikada neće doći do toga.

Mi poštujemo poziciju Srbije i ono rešenje koje ona smatra

da je najbolje za nju, mi ćemo

podržati

Čepurin

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia