Alo!

Pukao sa živcima i napravio s*anje!

-

- Psihički sam nestabilan, poludim za sitnicu! Ne izlazim iz kuće zbog živaca da posle robije ne bih napravio novo s*anje - govorio je Aleksa Vasiljević (25) iz Beograda svom drugu uoči ubistva Ognjena Žanića (26), navijača FK Rad, ali je na kraju ipak završio iza rešetaka.

On je uhapšen sa Dejanom Rutaljem (22) zbog sumnje da je 24. maja oko 21.30 ubio Žanića dok je sedeo u parku, nedaleko od ulaza u zgradu u kojoj je živeo. Aleksa Vasiljević, koji se sumnjiči za ubistvo, bio je najbolji drug pokojnika. Prijatelji­ma se žalio „da je pukao sa živcima“i da se boji da izađe iz kuće da ne bi napravio neku glupost.

- Stalno je ponavljao da je psihički nestabilan i da poludi za sitnicu! Rekao je da su mu živci u ku*cu i da mora da nađe nekog da ga smiri! Napisao mi je: „Ne izlazim iz kuće zbog živaca! Previše sam dobar, ali poludim kad krene neko da me podje*ava“. To je pričao kada je izašao iz zatvora, otprilike mesec dana pre ubistva Ognjena Žanića - kaže prijatelj osumnjičen­og Vasiljević­a.

Kako smo ranije saznali, uhapšeni Aleksa je bio Žanićev najbolji drug od osnovne škole, ali su se nedavno posvađali.

- Aleksa je bio godinu i po u zatvoru zbog razbojništ­va, dok je Dejan robijao zbog pokušaja ubistva. Aleksa se tek pre dva meseca vratio iz zatvora „Zabela“, gde je najduže ležao! On je non-stop bio po zatvorima - ispričao je ranije naš sagovornik.

Prema rečima našeg sagovornik­a, Aleksi je nekoliko puta pucano u noge da bi se smirio kada su u pitanju poslovi sa drogom.

- Bio je glavni u kraju za drogu! Pucano mu je u noge, otišao je u zatvor i tamo se smirio! Dok je bio u zatvoru, zaista se smirio, a za to vreme su došli drugi, koji su sad glavni u poslu. Taman čovek pomislio da se smirio, a on ponovo završio u ćuzi - kaže Vasiljević­ev drug koji je želeo da ostane anoniman. E. A.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia