Alo!

BOJE I OBLICI BELOG GRADA

- Piše: KONČITA PJEVIĆ koncita.pjevic@alo.rs

Kod Paviljona „Cvijeta Zuzorić“, svoju umetnost i stručnost u najrazliči­tijim tehnikama juče je predstavil­o 130 likovnih umetnika. Svi oni učestvoval­i su u konkursu za ulične umetnike i borili su se za poziciju u gradu na kojoj će platnima, bojama i oblicima, na najbolji mogući način predstavlj­ati našu prestonicu.

- Ovo je šesti ciklus ocenjivanj­a umetnika, zabavljača i artista koji žele da nastupaju na teritoriji grada Beograda. Danas smo ocenjivali likovne umetnike, kojih je i najviše na konkursu. Prethodnih dana ocenjivali smo artiste, žonglere i zabavljače, muzičke umetnike i grupe. Želeo bih da se zahvalim Pozorištu „Dadov“, koje je i ove godine otvorilo svoja vrata kako bi umetnici mogli da se predstave na pravi način - rekao je za

„Alo!“Darko Glavaš, v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaci­je i koordinaci­ju odnosa sa građanima.

Prema njegovim rečima, tema konkursa bili su Kalemegdan i Skadarlija.

- Trebalo je da predstave stari Beograd. Videli smo zaista lepe radove i žiri je imao mnogo posla. Kao i prethodnih godina, imali smo stručni žiri, koji je ocenjivao kvalitet radova, tehnički žiri je ocenjivao ponašanje umetnika prethodnih godina na ulici, i žiri iz gradskih opština, koji je imao isti zadatak. Osim ovih žirija, naročito nam je važan i medijski žiri, koji je davao ocenu o tome šta je ono što bi, po njihovom mišljenju, najbolje predstavil­o naš

grad pred stranim turistima. Sve ove ocene će se kombinovat­i, još jednom ćemo prodiskuto­vati sve i potom će se podeliti lokacije na kojim će ti umetnici nastupati - rekao je Glavaš.

Knez Mihailova ulica je najcenjeni­ja lokacija i, kako kaže Glavaš, zahteva najviše ocene.

- Posle toga ide Kalemegdan, pa centralni gradski trgovi. Najniža ocena sa kojom će se nastupati je 3,5 i sa njom se može nastupati na prostoru Savskog i Dunavskog keja. U Skadarskoj ulici želimo da predstavim­o posebne programe koji neguju tradiciju i kulturu kako našeg naroda, tako i grada Beograda - rekao je Glavaš.

 ??  ?? Darko Glavaš
Darko Glavaš
 ??  ?? Žiri na ozbiljnom
zadatku
Žiri na ozbiljnom zadatku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia