Alo!

Ne zanimaju me njihove igre!

- Piše: M. SIMIĆ redakcija@alo.rs

Polako se zahuktavaj­u pripreme fudbalske reprezenta­cije Srbije za Svetsko prvenstvo. „Orlovi“rade u Staroj Pazovi, vraćaju svežinu nakon naporne sezone, a Adem Ljajić poručuje da će ekipa dati maksimum u Rusiji, ne želeći, međutim, da prognozira krajnji domet ovog tima.

- Teško je davati prognoze. Imamo još vremena da radimo. Sigurno ćemo dati maksimum i poginuti za svaku loptu kako bismo pokazali da nismo slučajno tamo. Najvažnija je utakmica protiv Kostarike, ako ih pobedimo, olakšaćemo sebi mnogo. Nadam se da ćemo početi dobro - rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, razmišlja korak po korak, ne oseća pritisak, niti potrebu da se osvrće na provokacij­e iz tabora Švajcaraca od

igrača

koji imaju albansko poreklo (pre nekoliko dana, Šaćiri je pokazao kopačke sa zastavom Kosova).

- Nisam podložan pritisku, ne osećam ga, niti se osvrćem na provokacij­e Švajcaraca. Posle prve utakmice ćemo razmišljat­i o njima. Svako od nas će dati 100 odsto, a verujem

da ćemo do Brazila već biti u poziciji da obezbedimo prolaz rekao je Ljajić.

Kako ističe, pripreme u Austriji ne bi trebalo da imaju rezultatsk­i prioritet i navodi da mu euforija ne smeta, već prija.

- U Austriji rezultat nije najbitniji, već je to moment da u što boljoj formi dočekamo prvenstvo, ali to je uvertira za Svetsko prvenstvo. Osećam euforiju, koja mi prija. Osećamo da su ljudi zadovoljni. Bili smo prvi u grupi i trebalo bi da se ova ekipa poštuje. Mnogo je lepo kad su navijači uz nas - rekao je on.

On nije isključio da se dogodi rezultatsk­o čudo u Rusiji i rekao da je za to potrebno da ceo tim diše kao jedan.

- U fudbalu je sve moguće, nadam se da neću otpasti sa spiska. Tim je najvažniji, moramo da budemo ekipa i dišemo kao jedan. Gledamo utakmicu po utakmicu. O Brazilcima ćemo razmišljat­i kada dođe vreme za njih - zaključio je Ljajić.

„Nisam podložan pritisku, ne osećam ga, niti se osvrćem na prozivke“

 ??  ?? Sporne Šaćirijeve kopačke sa zastavom Kosova
Do meča sa Brazilom možemo da obezbedimo prolaz: Ljajić
Sporne Šaćirijeve kopačke sa zastavom Kosova Do meča sa Brazilom možemo da obezbedimo prolaz: Ljajić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia