Alo!

Traži od Ramosa MILIJARDU €!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Kako fudbal evolvira, tako se pomeraju granice u idejama, koje ponekad mogu biti i sulude. Na udaru je Serhio Ramos, kapiten Real Madrida, a osim brojnih uvreda koje je dobio od navijača Liverpula i reprezenta­cije Egipta, jedan advokat iz ove afričke zemlje otišao je korak dalje - rešio je da tuži Ramosa. Odšteta: milijardu evra!

U finalu Lige šampiona, na meču Reala i Liverpula (3:1), Španac je na kvarno povredio Salaha u padu, napravivši mu polugu, pa je napadač Liverpula morao da napusti teren, a pod upitnikom je i njegov nastup na Mondijalu u Rusiji.

Ovako je Basem Vahba objasnio razlog zbog kojeg je podneo žalbu FIFA.

- Ramos je namerno povredio Salaha i mora da snosi posledice zbog toga. Podneo sam žalbu FIFA u kojoj tražim odštetu od milijardu evra od Ramosa jer je naneo psihičku i fizičku bol meni, ali i ostalim Egipćanima.

Protiv Ramosa je pokrenuta peticija da ga UEFA I FIFA kazne, a potpisalo ju je zasad 300.000 ljudi.

- Španac je namerno napravio polugu na Salahu i izbacio ga iz igre na vreme. Liveprul je ostao bez najboljeg igrača u finalu, a i reprezenta­cija Egipta možda na Mondijalu. Ramos je glumio faulove, pa je Mane zbog njega dobio žuti karton, iako nije trebalo da ga dobije. To je primer odvratnog igrača koji mora biti kažnjen. Umesto da igra pošteno, igra prljavo. Vreme je da se stane na put pokvarenja­cima - rekao je pokretač peticije.

Ramos je nešto slično uradio i Daniju Alvešu u finalu Lige šampiona godinu ranije, ali je srećom tadašnji igrač Juvetnusa prošao bez povrede. Oglasila se i evropska džudo unija, koja je dolila ulje na vatru izjavom da su takve poluge zabranjene u njihovom sportu.

- Vaki-gatame je opasna tehnika i nije dozvoljena u džudou - navodi se u saopštenju te federacije.

„Za start u finalu LŠ Serhio bi morao da plati egipatskom narodu veliku odštetu za pretrpljen­u duševnu i fizičku bol“

 ??  ?? „Borac sam, videćete me u Rusiji“:
Salah
„Borac sam, videćete me u Rusiji“: Salah

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia