Alo!

Brazilcima po „milka“ ako osvoje SP!

Osim nagrade od 35 miliona dolara od FIFA, svaki „karioka“bi pojedinačn­o mogao da dobije još po milion dolara

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Teško svakome ko stane Brazilcima na put, a ne samo „orlovima“koji su sa njima u grupi. Ne samo zato što Nejmar, Alveš i drugovi imaju možda i najviše fudbalskog znanja u nogama, već zato što pred njima stoji nagrada od milion dolara!

Prvo, FIFA je spremila nagradu od 35 miliona dolara za pobednika Svetskog prvenstva, ali ništa manju nagradu ne nudi ni Fudbalski savez Brazila. „Karioke“će pojedinačn­o, ako se šesti put okite titulom šampiona sveta, inkasirati prosečno po milion dolara, s tim da će se taj iznos umanjivati shodno učinku i minutaži na terenu. Takođe, i selektora Titea i njegov stručni tim očekuje pozamašna nagrada ako njegovi puleni obraduju naciju.

Mediji u Brazilu su naglasili da je ova informacij­a bila vrlo bitna za igrače pre nego što odlete za Rusiju, jer će ići sa dodatnim motivom. Takođe, sve oči su uprte u njih zbog blamaže koju su doživeli protiv Nemačke pre četiri godine, kada su bili domaćini. „Panceri“su im tada uvalili sedam komada (7:1).

Rukovodstv­o brazilskog saveza želi da izbegne probleme koji su se, recimo, dogodili 1990. na Svetskom prvenstvu u Italiji. Kada su se „samba bojsi“susreli s Argentinom u osmini finala, u svlačionic­i je došlo do svađe i pobune fudbalera, koji su zahtevali veće bonuse, a ta priča je bila prisutna i tokom celog turnira. Ovog puta, FS Brazila je pribegao staroj taktici - iz utakmice u utakmicu igrači će dobijati bonuse, shodno pobedama, individual­nom učinku, a kako budu prolazili u naredne runde, nagrade će, naravno, porasti - maksimalno do milion dolara po fudbaleru...

U FS Brazila ne žele da im se ponovi Italija 1990, kada su se igrači svađali i bunili zbog premija pred poraz od

Argentine!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia