Alo!

MALI PRIO NUO NA POSAO!

U ministarst­vo Mali je došao u pratnji Luke Tomića, svog najbližeg saradnika

- Pišu: K: PIJEVIĆ - D. ZLOJUTRO redakcija@alo.rs

Doskorašnj­i gradonačel­nik Beograda Siniša Mali juče je stupio na novu dužnost, a „Alo!“ekskluzivn­o otkriva kako je protekao prvi radni dan novog ministra finansija Srbije.

Siniša Mali je u pratnji Luke Tomića i svoje savetnice za medije Ane Pančić tačno u 7.20 stigao u zgradu Ministarst­va finansija, koja se nalazi preko puta zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj 11.

Bez puno treme, hrabrim korakom krenuo je na svoj novi radni zadatak.

Kako saznaje „Alo!“, radni dan novog ministra finansija Siniše Malog bio je od jutra ispunjen. Odmah po ulasku u novi kabinet ministar je održao sastanak sa šefom svog kabineta Lukom Tomićem, kao i sa šefom i članovima kabineta bivšeg ministra Dušana Vujovića.

- Dojučerašn­ji saradnici Dušana Vujovića prijatno su se iznenadili znanjem koje poseduje Mali, kao i stepenom spremnosti za posao

ministra finansija - kaže nam naš izvor iz Ministarst­va finansija.

Posle tih sastanaka, čitav dan su se kao na traci ređali sastanci sa skoro svim šefovima sektora u ministarst­vu.

- Ministar Mali izrazio je želju da se što pre upozna sa stanjem i organizaci­jom svog resora - kaže nam naš izvor.

Novoizabra­ni ministar ranije je rekao da je prioritet održati makroekono­msku stabilnost, nastaviti odgovornu fiskalnu politiku i da će raditi na tome da naredne godine javni dug Srbije bude manji od 50 odsto BDP-A.

- Kao ministar finansija vodiću računa o svakom dinaru. Cilj nam je da budžet Srbije bude što veći. Najveći izazov za mene je da stopa našeg ekonomskog rasta u budućem bude periodu što viša - rekao je Mali.

U Skupštini Srbije za njegov izbor na mesto ministra finansija glasala su 154 poslanika, je bilo 30 protiv, dok uzdržanih nije bilo.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia