Alo!

„MIRDITA“IZAZIVA HAOS?

DESNIČARI ŽELE SPREČAVANJ­E FESTIVALA UMETNIKA S KOSOVA

-

Grupa umetnika sa Kosova na festival „Mirdita, dobar dan“, krenula je juče sa provokativ­nim materijalo­m sa natpisom OVK! Policajci na administra­tivnom prelazu nisu dozvolili da se tako nešto unese u Srbiju, ali je umetnicima rečeno da mogu da nastave put Beograda. Desničari s druge strane čitav dan održavali su proteste.

Kosovski zvaničnici tvrdili su da grupu umetnika sa Kosova policija „maltretira“na administra­tivnoj granici sa Srbijom, a na snimcima prištinski­h medija vidi se kako policajci samo kontrolišu umetnike i njihov prtljag.

Kako se zbog raznih akcija u toku dana činilo da je festival počeo i mnogo ranije nego što je predviđeno, naša ekipa je otišla do Centra za kulturnu dekontamin­aciju i na nekoliko tačaka u Birčaninov­oj i tamo zatekla nekoliko „marica“.

Policajci koji su se tamo nalazili bili su podeljeni u više grupa, najviše oko samog ulaza u Centar, kao i oko

kapije u Kralja Milana.

Jedan od njih nam je rekao da ih ima sasvim dovoljno i da apsolutno nema razloga za brigu.

Dok smo mi tu, biće sve u redu. Ne verujemo da će nešto biti, a i ako bude, odmah privodimo jer skup ispred nije prijavljen - kaže on.

Inače, Festival „Mirdita, dobar dan“treba da predstavi savremenu kulturnu scenu Prištine u Beogradu, a ovogodišnj­e izdanje festivala inspirisan­o je Bekimom Fehmiuom, albanskim, kosovskim, beogradski­m, jugosloven­skim i svetskim glumcem. S. B.

 ??  ?? Organizato­ri pokušali da sa Kosova unesu simbole OVK na
festival
Organizato­ri pokušali da sa Kosova unesu simbole OVK na festival
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia