Alo!

TROJNI PAKT Đilas, Jeremić i Lutovac

Domaćin skupa bio je gradonačel­nik Šapca Nebojša Zelenović

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Sakupilo se društvance u Šapcu! Kako „Alo!“saznaje, juče su na tajnom sastanku u Šapcu kod gradonačel­nika tog grada Nebojše Zelenovića bili samoprogla­šeni vođa opozicije Dragan Đilas, lider Narodne stranke Vuk Jeremić i kandidat za predsednik­a DS-A Zoran Lutovac!

Kako saznajemo, povod za njihovo okupljanje kod Zelenovića, koga je Državna revizorska institucij­a teretila za nenamensko trošenje lokalnog budžeta, bili su najnoviji skandali koji su protresi njihove redove, pre svega Vuka Jeremića, čiji su poslovni partneri pohapšeni zbog ozbiljnih korupcijsk­ih afera, ali i razrađivan­ju strategije za prisvajanj­e Demokratsk­e stranke.

- Jeremić je u potpunoj panici i u strahu da će zbog saradnje sa uhapšenim kineskim tajkunima i on sam biti procesuira­n i krivično gonjen. Obratio im se za prijateljs­ku pomoć i savete, a Đilas je revoltiran zbog tog skandala i želi da se ta priča zataška. Istovremen­o, Đilas ima i ogromnu želju da konačno dobije pojačanje, i to tako što će prisvojiti DS. Lutovac je, kao njegov kandidat u DS-U, zbog toga i došao, kako bi razrađival­i taktiku i strategiju... kaže naš odlično obavešteni izvor.

Politički analitičar Dragomir Anđelković navodi da je siguran da je u Šapcu ugovarana strategija rušenja sadašnje vlasti, „ali ne na način koji je uobičajen opozicioni“.

- Nego na način da se preporuče nekim stranim centrima moći

kao oni koji bi bili spremni da urade bilo šta. Jasno je da u normalnoj političkoj konkurenci­ji nemaju nikakvu šansu, jedina im je šansa da nekog na Zapadu ubede da bi prihvatili sve ono što sadašnja vlast neće. Đilas i ostali su svesni da će skandal sa Jeremićem baciti na sve njih mnogo veliku ljagu, i treba imati u vidu sa su to pragmatičn­i ljudi, koji će lako otkačiti Jeremića ako procene da će ih baš on ugroziti - komentariš­e on.

 ??  ?? Dragan Đilas stiže na okupljanje opozicije u opštini Šabac
Dragan Đilas stiže na okupljanje opozicije u opštini Šabac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia