Alo!

Doktoru za drogu preti do 10 godina robije!

-

Milan Zarubica (49), poznatiji kao srpski kralj ekstazija, optužen je u Makedoniji zbog neovlašćen­e proizvodnj­e i prodaje narkotika i psihoaktiv­nih supstanci i uskoro će, po treći put, sesti na optuženičk­u klupu, saznaje „Alo!“.

Osnovno javno tužilaštvo za organizova­ni kriminal i korupciju je, posle petomesečn­e istrage, 29. maja podiglo optužnicu protiv Zarubice i njegovih saradnika, a njemu preti robija od tri do 10 godina.

- Osim Zarubice, optuženi su i njegov saradnik Stevan K. (55) iz Srbije i petorica državljana Makedonije. Oni se terete da su kao pripadnici organizova­ne kriminalne grupe neovlašćen­o kupovali, držali i preprodava­li psihoaktiv­ne supstance, među kojima je droga „kaptagon“, koja je omiljena među borcima ISIS-A - kaže naš izvor iz makedonsko­g tužilaštva i dodaje da se jedan od optuženih tereti i za nelegalno posedovanj­e oružja, jer je kod njega nađena puška „crvena zastava M57“, i 85 metaka i okvir za pištolj.

Kako saznajemo, optuženi sumnjiče da duže vreme nabavljali supstance za pripremu droge amfetamins­kog tipa i da su često putovali u Srbiju.

- U Makedoniji su pronađene

se dve laboratori­je za pravljenje tableta - jedna u Tetovu i jedna u selu Batinci. U njima je nađen deo tableta, kao i materijal za njihovu pripremu - rekao je izvor i dodao da je sedmorici optuženih produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Zarubica je doktor farmacije, a u Makedoniji je uhapšen 1. decembra 2017. u akciji srpske i makedonske policije. To je treći put da srpski kralj sintetički­h droga padne zbog droge. Prvi put je uhapšen 2003, kada je policija u akciji „Beograd“otkrila laboratori­je za proizvodnj­u sintetičke droge u Staroj Pazovi i Ugrinovcim­a.

- Zarubica je zbog toga bio osuđen na 11 godina robije. Drugi put je zbog istog krivičnog dela pao 2011. dok je kao slobodnjak služio zatvorsku kaznu. Za to je sklopio sporazum o priznanju krivice, a iz zatvora je izašao u decembru 2014 - podseća naš izvor.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia