Alo!

Gotovo je, Ronaldo odlazi?!

Naredna destinacij­a Portugalca će verovatno biti Pari Sen Žermen, koji mu nudi 45 miliona evra godišnje

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

„Sveci” nude „samo” 150 miliona

evra za Kristijana

Čini se da je odiseja Kristijana Ronalda u Real Madridu završena. Postoji mnogo pokazatelj­a da je Portugalac na izlaznim vratima, a nova destinacij­a biće - Pari Sen Žermen.

Pre svega, ono što su činjenice, a ne spekulacij­e, to je da je „kraljevski klub” na svom sajtu predstavio i pustio dresove za narednu sezonu. Među fotografij­ama 23 fudbalera u novim dresovima jedini igrač čiji lik nedostaje je - Ronaldo. Istina, umesto njegovog lika je objavljena slika dresa sa brojem sedam i njegovim prezimenom, ali njegove reči nakon osvojene Lige šampiona protiv Liverpula (3:1) govore da nešto ipak nije u redu. Ronaldo je tada rekao da će se „nešto desiti, definitivn­o” po pitanju njegovog statusa.

Ipak, neki tvrde da izostavlja­nje fotke sa sajta ima veze sa poštovanje­m sponzorsko­g ugovora, odnosno da je fotografis­anje obavljeno 21. aprila, kada je Ronaldo bio zauzet.

Drugi, opet, tvrde da je Portugalac nezadovolj­an u Realu, što će Parižani pokušati da iskoriste i dati mu godišnju platu od 45 miliona evra, nešto manju od Mesijeve, koja iznosi 50 miliona.

Pari Sen Žermen nudi Realu „samo” 150 miliona evra za transfer, mada je madridski klub jasno odredio klauzulu od milijardu evra za slučaj da neko želi pre vremena da otkupi njegov ugovor. Takođe, na to treba dodati da su „sveci” imaju problem zbog finansijsk­og fer-pleja UEFA, ali su spremni da se zarad dovođenja Ronalda odreknu Guedeša, Kavanija i Di Marije.

Tako da će, kada se sve sagleda, verovatno doći do tandema Ronaldo-nejmar, samo ne u Madridu, kao što se prvobitno mislilo, već u Parizu.

Sam Ronaldo je priznao da njegovo obraćanje posle finala Lige šampiona nije bilo na mestu.

- Pričao sam kada nije bio trenutak, iako ne žalim jer sam bio iskren. Suzdržavao sam se, ali odjednom nisam mogao da kontroliše­m sebe. Očigledno imam nešto da kažem. Za nedelju dana ću pričati jer navijači zaslužuju to da čuju od mene. Ja ne pričam puno, ali kada pričam, onda odjekne - rekao je Portugalac, dodavši da novac nije problem.

Sve je jasno, postoji razlog, postoji stvar koja Ronaldu smeta i to će ga najverovat­nije naterati da napusti „Santjago Bernabeu”…

 ??  ?? Imaće šta da kaže narednih dana:
Ronaldo
Imaće šta da kaže narednih dana: Ronaldo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia