Alo!

ŠEŠELJ V LEGIJU ZATVOR

- jelena.djondovic@alo.rs Piše: JELENA ĐONDOVIĆ

Šešelj vadi ubicu iz zatvora! Lider radikala posetio je juče u zatvoru „Zabela“Milorada Ulemeka Legiju, koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Sa Legijom, koga naziva srpskim junakom, u razgovoru je proveo čitav sat, a izašao je sa papirom na kojem je Ulemek rukom napisao da mu daje ovlašćenje da sa njegovim pravnim timom pokrene postupak revizije sudskog postupka u kojem je osuđen na najtežu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina za ubistvo premijera Srbije.

Šešelj je za „Alo!“ispričao da se u „Zabeli“odlično proveo, da Legija ne žali za Đinđićem i da se veoma obradovao što ga je video. Dodao je da će uložiti veliki napor da izvuče Legiju iz zatvora i da je siguran u dobar ishod.

- Takve bezbednosn­e mere još nigde nisam video, potpuno su me pretresli, apsolutno sve, da su tako u

Hagu radili, nikada Praljak ne bi uneo otrov. Razgovaral­i smo ceo sat preko stakla, ali staklo je bilo tako dobro očišćeno, da je delovalo kao da ga nema. Sa Legijom sam pričao o svemu, i o Kosovu. Na kraju mi je dao pu-

nomoć da mogu zajedno sa njegovim advokatima da preduzimam sve potrebne prave mere u cilju korišćenja pravnih lekova da bi se postupak protiv njega obnovio. Raspolažem­o snažnom argumentac­ijom i nadam se da ćemo u tome uspeti - naveo je Šešelj, ističući da je ovo bio njegov prvi susret sa ubicom premijera nakon punih 15 godina.

- On se zaista mnogo obradovao kada me je video, a i meni je bilo drago što ga vidim. Nije se mnogo promenio, moguće je da mu je vid oslabio jer su uslovi u kojima se nalazi teški, to su mere koje se ne smeju primenjiva­ti duže od dve godine, a kod njega i ostalih se primenjuju već osam godina. Zato ćemo pisati Ministarst­vu pravde da im se odrede normalne mere u zatvoru. U svetu ni ljudi

koji su za

genocid osuđeni nemaju tako loše uslove. Ni porodicu ne mogu da vide drugačije neko kroz staklo. Pošto mi nisu dali da unesem bilo šta, uplatio sam mu neki skroman iznos preko pošte - kazao je Šešelj, najavljuju­ći da će u petak

(danas) posetiti i Zvezdana

Jov an ov i ć a , koji je takođe osuđen za ubistvo

Đinđića.

Komentariš­ući sve ovo, marketinšk­i stručnjak Nebojša Krstić ističe da je skandal što Šešelj veliča ubicu premijera, ali da smatra da šef SRS-A sve to radi planski.

- Šešelj je očigledno rešio da skandalima povrati svoj izgubljeni rejting. Smišljanje skandala mu ide dobro, ali povratak rejtinga slabo. Očekujem da će se napor u izmišljanj­u šokantnih poteza pojačavati - komentariš­e Krstić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia