Alo!

Ispekli su mi bebu biber-sprejom!

ISPOVEST MAJKE ČIJE JE DETE POVREĐENO „Napadu na srpsku decu i njihove roditelje pridružila se policija“, kaže Marko Đurić

- Piše: B. A. redakcija@alo.rs

Meštanima kosovsko-metohijsko­g sela Staro Gracko kod Lipljana još nisu zacelile rane i izbledela sećanja na masakr u kojem su Albanci u julu 1999. godine ubili 14 njihovih komšija žetelaca, a primorani su da trpe novi teror od komšija Albanaca. Tako je bilo u sredu uveče, kada je grupa albanskih mladića došla do igrališta na kojem su se igrala srpska deca.

- Napadač je udario devetogodi­šnjeg Petra, koji je počeo da plače. Prišla sam im i rekla da idu svojim putem, da nas i našu decu ostave na miru. Nisu me poslušali, već su nastavili da nasrću na nas. Pozvali smo policiju u nadi da će rešiti problem, ali ispalo je još gore po nas - priča Gorica Matović, čiji su sinovi, unuci i snaja povređeni kada su ih kosov- ski policajci isprskali biber-sprejom.

Policija je razdvojila Albance od Srba.

- Fljori Sinani se osilio jer mu je otac komandir u policiji i prišao je mom bratu i udario ga pesnicom. Tada je nastao opšti metež, a policajci su počeli da nas prskaju bibersprej­om - priča Milivoje, čiji je brat Milutin priveden nakon ovog incidenta.

Najgore je prošla S.M. (30), kao i njena deca, petogodišn­ji sin i petomesečn­a beba, koji su zadobili opekotine od spreja. Povređeni su svojim automobilo­m otišli do ambulante u Lapljem Selu, gde im je dežurni lekar sanirao povrede.

Napad na srpsko stanovništ­vo osudili su Marko Đurić i Aleksandar Vulin.

- Napadu na srpsku decu i njihove roditelje pridružila se policija, čija je neselektiv­na i prekomerna upotreba sile dovela do povređivan­ja troje srpskih meštana, među njima i jedne bebe, što je u pravom svetlu pokazalo prirodu lažne države Kosovo - rekao je Ðurić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia