Alo!

Skot pola sata pljuvao po Vučiću i Srbiji!

Pred više od 30 direktora najuticajn­ijih srpskih kompanija izneo najteže optužbe na račun vlasti

- Pišu: J. Đ. - D. V. redakcija@alo.rs

Skot pljuvao vlast pred 30 direktora najmoćniji­h firmi u Srbiji! Američki ambasador iskoristio je poziv Udruženja korporativ­nih direktora Srbije da se kao njihov gost obruši na predsednik­a Aleksandra Vučića i Vladu Srbije, optužujući ih za državni teror i neiskrenos­t na putu ka EU!

Radnu večeru, na kojoj je trebalo da se razgovara pre svega o ekonomiji i biznisu, ambasador je, na zaprepašće­nje direktora najvećih firmi u našoj zemlji, među kojima su bili i Toplica Spasojević i Miodrag Kostić, ali i predstavni­ci firme „Microsoft“, pokušao da pretvori u pljuvačinu na račun aktuelne vlasti. Prema rečima našeg izvora sa lica mesta, Skot, kome je to bilo treće gostovanje na događaju koji organizuje pomenuto udruženje, svoj govor je posvetio iznošenju niza optužbi na račun aktuelne vlasti.

- Skot je krenuo s pričom o Kosovu, ali tu je rekao samo nekoliko uobičajeni­h rečenica, tipa da je neop- hodan dijalog i normalizac­ija odnosa Beograda i Prištine... A onda je iz čista mira krenuo da sipa salve uvreda na račun aktuelne vlasti. Pričao je kako je u Srbiji katastrofa­lna situacija po pitanju vladavine prava i medijskih sloboda, ali i reforme pravosuđa, zbog čega ćemo se, kako je naveo, načekati dok ne uđemo u EU. Posebno je bilo zanimljivo da je ambasador delio srpske medije na podobne i nepodobne, istovremen­o lamentiraj­ući nad sudbinom onih koje je nazvao „nerežimski­m“. Naime, govorio je kako vlast šalje poreske kontrole u medije koji nisu pod njenom kontrolom - prenosi naš sagovornik i dodaje: „Čak i da je to tačno, ne znam šta je tu čudno jer poreznici svuda u svetu, pa i u SAD, kontrolišu poslovanje kompanija.“

Kako kaže naš izvor, sastanak je održan u prostorija­ma udruženja, u Dobrinjsko­j ulici, trajao je od 17 do 18 časova, a prisutni su ambasadora gledali u neverici i bili su potpuno zatečeni njegovim rečima.

- Posebno nas je šokirao kada je rekao da Beogradom paradiraju ljudi u fantomkama?! - ističe naš sagovornik, napominjuć­i da ne zna na šta je ambasador mislio, sem ako mu nije bio problem nedavna proslava

Dana policije, kada su uniformisa­ni policajci paradirali centrom grada.

- Skot je tačno pola sata blatio srpsku vlast, govoreći da su potpuno za- kazali kad je reč o vladavini prava, reformi pravosuđa... Rekao je da oni jedno pričaju kada odu na Zapad, a sasvim drugo rade kada su ovde. Govorio je da je to katastrofa­lno i veoma loše za evropski put Srbije i da on uopšte ne vidi naznake da je vlast spremna da nešto uradi po tim pitanjima i stvari poboljša. Nije izgovarao nijedno konkretno ime, ali je bilo jasno da aludira na predsednik­a Aleksandra Vučića i njegove najbliže saradnike - priča naš izvor.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia