Alo!

Hteli su da mužu napakujem Beka

- Piše: MARIJA IVANOV marija.ivanov@alo.rs

Maja Adrovac (34), optužena za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka, juče je u Višem sudu kroz suze prvi put pričala o tome kako su je inspektori posle hapšenja nezakonito izvodili iz Centralnog zatvora i terali je da optuži svog muža, ili bilo koga drugog, za atentat na Beka!

Supruga Ivana Adrovca, koji je u Švajcarsko­j nedavno optužen zbog pljački zlatara, jecajući je rekla sudiji da želi da dopuni odbranu i naglasila da „bezakonje koje se sprovodi nad njom još traje”.

- Pre nekoliko večeri u moj stan su došli neki ljudi, koji su se predstavil­i kao inspektori. Ne znam da li oni to zaista i jesu. Pitali su me da li sam se možda sada setila nečega i da li bih sada sarađivala i tako sve ovo prekinula? Na mene se vrši pritisak i molim da to prestane - rekla je Maja Adrovac vidno uzrujana i u suzama posle molbe da dopuni ranije iznetu odbranu.

Maja je rekla da to nije prvi da pokušavaju da joj iznude priznanje i opisala šta je doživela tokom pritvora u Centralnom zatvoru u Beogradu od jula 2015. do aprila

2016. godine.

- Žena komandir me je izvela 14. novembra 2015. noću iz ćelije i kruga zatvora. Predala me je dvojici inspektora, koji su bili u nekoj prostoriji van zatvora. Tamo su me saslušaval­i šest sati. Terali su me da potpišem blanko papir i da za krivično delo okrivim bilo koje dve osobe koje bi mogle imati veze sa krivičnim delom. To su uradili pošto nisam mogla da okrivim svog muža, jer nisam znala da li je on to uradio! Govorili su mi da mi je sloboda dostupna samo ako potpišem -

jecajući je rekla optužena i dodala da su je tokom boravka u CZ-U svakog dana izvodili iz ćelije na saslušanje.

Sudija je rekla da niko iz suda i tužilaštva nije dao nalog inspektori­ma da je ponovo ispituju.

- Ovo je pogrešna adresa za takvu žalbu. Što to niste prijavili kada se i desilo? Prošle su dve godine od tada, mogli ste da prijavite - rekla je sudija Marina Anđelković, na šta je optužena uzvratila da je bila uplašena.

- To nisam smela ni sebi da priznam, niti odmah da kažem svojim advokatima. Zatvorenic­e su me molile da ispričam, ali šta sam mogla da uradim? Da policiju prijavim policiji? - pitala je ona.

Posle potresnog obraćanja optužene sudija je odlučila da traži izveštaj uprava za izvršenje krivičnih sankcija o tome da li je izvođena 14. novembra 2015. na razgovor sa inspektori­ma.

- Uprava da dostavi po čijem nalogu i uz čiju saglasnost je to rađeno - rekla je sudija na kraju pretresa.

 ??  ?? Jecala u sudu: Maja Adrovac
Jecala u sudu: Maja Adrovac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia