Alo!

„KRISTINA, SAMO JAVI JESI LI DOBRO”

-

- Kristina, samo javi jesi li živa i da li si dobro. Vrati se ako hoćeš i kada hoćeš. Umiremo od brige za tobom! - poručuje Saša Videnović, otac devojke iz Jagodine koja je nestala u noći između 16. i 17. maja.

Očajni roditelji se brinu da nije postala žrtva trgovine belim robljem ili nečije prevare.

- Nadamo se da je živa. Poslednji put je viđena u hotelu u Rimu, gde je platila sobu samo za jedno noćenje. Brine nas njena poruka u kojoj je napisala: „Odlazim i možda se nikada više neću vratiti. Nemojte zvati policiju. Razdelite moje stvari i kozmetiku.“Tog jutra kad je nesta- la, samo je rekla: „Probudite me, nemojte da se uspavam” - priča Kristinin otac i navodi da im nikada nije pominjala putovanje u inostranst­vo i da pre toga nisu bili u svađi sa njom.

Saša kaže da Kristina nije imala dečka, da je bila povučena, asocijalna i da, koliko zna, nije koristila društvene mreže. Sumnja da se sigurno plašila da joj ne bi dali da sama putuje i da se još u februaru raspitival­a za Rim.

- Imala je zaključan svoj tablet. Kućni kompjuter nije koristila, a samo je jednom prilikom rekla da jedva čeka da napuni 18 godina, pa da ide sama kod lekara. Ona je srčani bolesnik, a srčani zalisci joj gotovo ne rade. Treba uskoro ponovo da radi analize protoka krvi, a pošto je još slaba, ne mogu da je operišu - ističe otac nestale devojke. On dodaje da ga posebno brine što je kod Kristine kada je uplaćivala turistički aranžman za šest dana primećena veća suma novca.

- Imala je kod sebe oko 1.000 evra, a aranžman je platila 209 evra. Bila je, kažu, nervozna i pomalo se čudno ponašala. Tražila je samo Rim, iako su joj nudili Prag i Milano. Ne znamo otkud joj tolike pare jer nikad kod sebe nije imala više od nekoliko hiljada. Sumnjamo da ju je u Italiji vrbovao neko za neki posao, a ona nasela na prevaru - ističe Kristinin otac, koji kaže da je njegova ćerka bila na probnom radu u jednom marketu u Jagodini.

Roditelji mole sve koji saznaju nešto o Kristini da se jave njima, policiji ili konzulatu Srbije u Rimu. D. Ćuruvija

 ??  ?? Kristina Videnović
Kristina Videnović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia