Alo!

Junski vikend-festivali kod Avalskog tornja

-

Svakog vikenda od 11 časova, počev od 2. juna, na platou ispod Avalskog tornja biće organizova­ni celodnevni programi. Daleko od gradske gužve i letnje temperatur­e posetioci će moći da posete festival umetnosti i sira, kao i da prisustvuj­u koncertima i sportskim događajima.

U subotu, 2. juna, u okviru karavana Turističke organizaci­je Srbije „Vidi Srbiju” biće priređen besplatan koncert Bilje Krstić i grupe „Bistrik”, nastupaće trubači, muzičke grupe i kulturno-umetnička društva. Svoje suvenire, smeštajne kapacitete i ukuse iz svih krajeva naše zemlje ponudiće turističke organizaci­je iz brojnih gradova u Srbiji.

Narednog vikenda, u nedelju, 10. juna, biće održan Festival umetnosti, na kojem će se predstavlj­ati moderni zanati. Osim toga, svi posetioci će moći da se oprobaju u hip-hopu.

Treći vikend juna rezervisan je za Festival sira, na kojem će poseti- oci moći da degustiraj­u i kupe najbolje autohtone sireve.

Poslednjeg vikenda u mesecu, u subotu, 30. juna, biće organizova­n sportski dan, odnosno Trka uz Avalski toranj. Tada će trkači moći da se nadmeću u muškoj i ženskoj konkurenci­ji, a podržaće ih i profesiona­lni sportisti.

- Ovaj način razvoja turističko­g potencijal­a Avalskog tornja već je dao rezultate, jer je samo u aprilu mesecu u odnosu na isti period prošle godine broj posetilaca povećan za 65 odsto, a ovaj trend je nastavljen i u maju - istakla je Jelena Dimitrijev­ić Gajić, samostalni savetnik za Avalski toranj.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia