Alo!

Žao mi je Bautiste

ĐOKOVIĆ DANAS PROTIV ŠPANCA U 3. KOLU ROLAN GAROSA

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Šest pobeda i samo jedan poraz. Bilans Novaka Đokovića protiv Roberta Bautiste Aguta daje nadu navijačima srpskog asa da će ga i dalje gledati na terenima Rolan Garosa. I posle današnjeg duela sa Špancem u trećem kolu.

Nole je, veli, svestan izazova, veruje da će biti aktivniji u duelu sa 13. igračem sveta, koji je ostvario dve pobede u veoma teškoj situaciji.

- Doživeo je tragediju. Majka mu je preminula pre sedam dana. Video sam ga, nije mu lako. Izjavljuje­m mu saučešće i ovim putem. Želim mu da ljudski ostane jak - poručio je Novak.

Agut je dobio samo pretposled­nji međusobni meč, 2016. u Kini, svi ostali su pripali Đokoviću. Među njima i osmina finala Rolan Garosa iste godine. Poslednji međusobni meč Novak i Roberto su odigrali na Mastersu u Rimu. Naš najbolji teniser je slavio sa 6:4, 6:4. Ipak, mnogi se i dalje sećaju njihovog duela u Parizu pre dve godine. Nole je tada, izgubio prvi set (6:3), a onda je Španac osetio snagu Đokovića. Usledile su trijumfi u setovima 6:4, 6:1 i 7:5.

- Igrali smo tad u četiri seta, uz prekid meča. Roberto je veliki borac. Pravi malo grešaka i tera rivala da zaradi svaki poen. Moram da diktiram tempo protiv njega, ujedno i da budem strpljiv - istakao je Nole.

Srpski teniser se ponovo dotakao odluka koje donosi u životu. - Verujem da su ispravne, mada se to ne čini nekim ljudima. Za mene jesu. Sledim srce, emocije me vuku napred, a i pokušavam, naravno, da budem racionalan i odgovoran - rekao je Đoković.

„Majka mu je preminula pre nedelju dana, nije mu lako“, istakao je srpski as, koji očekuje naporan meč Đoković je samo jednom poražen od današnjeg

rivala, i to u Šangaju 2016.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia