Alo!

FRANCUSKI KRALJ JE OTIŠAO DA BI „KRALJEVSKI KLUB“PREŽIVEO!

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

U Španiji - šok. U čitavom fudbalskom svetu šok! Zinedin Zidan više nije trener Real Madrida!

Francuz je odlučio da se povuče sa mesta šefa struke „kraljevsko­g kluba“, iako je u januaru ove godine odlučio da produži ugovor sa Madriđanim­a do kraja sezone 2019/20.

- Doneo sam odluku da ne nastavim sledeće sezone u Real Madridu. Ovo je čudan, ali veoma važan momenat. Mogao sam ovo da uradim zbog svih. Tim mora da nastavi da pobeđuje i ovakva odluka će biti dobra za sve. Madrid mi je dao sve i ostaću blizak klubu do kraja života. Ali timu je potrebna drugačija metodologi­ja i zbog toga sam doneo odluku da odem. Za mene i za sve ovo je promena koja je bila neophodna. Zahvalan sam svima na podršci - počeo je Zidan obraćanje medijima na vanrednoj pres-konferenci­ji, na kojoj je, osim Francuza, bio i predsednik Reala Florentino Perez.

Čovek koji je osvojio devet titula s Madriđanim­a otkrio je kako su izgledale godine koje je proveo na klupi Reala.

- U teškim situacijam­a uvek se zapitate da li ste i dalje prava osoba za neki posao. Ne zaboravlja­m ta teška vremena, kao ni ostale dobre stvari. Zbog toga je ovo pravi momenat za odlazak. Igračima je potrebna promena, iako sam svakome od njih zahvalan do groba. Oni su ti koji su se borili na terenu. Real je zahtevan klub, nije im lako samo kada pogledaju istoriju kluba. Uvek tražimo mnogo od svakog igrača, a onda se desi momenat da ne mogu više ništa da im tražim. Potreban im je novi glas u njihovim glavama da bi nastavili da pobeđuju.

Usledilo je i logično pitanje - da li su igrači doprineli njegovom odlasku.

- Ni za šta oni nisu krivi! Svi su obavešteni o odluci koju sam doneo, ali nisam razgovarao sa svakim od njih individual­no. Poslao sam im poruke, a jedini sa kojim sam se čuo je Serhio Ramos. On je lider, kapiten, i bilo mi je zadovoljst­vo da sa njim provedem ove godine.

Francuz ne krije ni da je procenio da bi sa njim Real imao manje šanse da sledeće sezone ponovi uspeh u Ligi šampiona.

- Znam da bi to bilo veoma teško. Već ove sezone je bilo dobrih i loših momenata. A Real je klub koji to ne trpi. Ne želim da počnem sezonu i da imam probleme od starta. Želeo sam da odem iz Reala kada sve ide dobro. To sam uradio i kao igrač i sada ponovo kao trener. Ovo je bio pravi momenat da priču završimo dobro - ocenio je Zidan.

A šta u budućnosti čeka magič-

igračima potreban „Doneo sam ovakvu odluku pošto je

rekao je novi glas. Sve ovo je za dobrobit kluba“,

u njegovom Zidan i nagovestio da postoji problem

i igračima odnosu sa predsednik­om Perezom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia