Alo!

VUK KAO ŠOJIĆ U STRAHU OD ĆORKE!

-

Prijatelj lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, tajkun Patrik Ho, koji je u SAD uhapšen zbog pranja novca i milionske korupcije, juče je saslušan na sudu.

Naime, Patrik Ho odlučio je da promeni taktiku, u pokušaju da obezbedi puštanje uz kauciju pre početka suđenja. Tako, umesto da je ponudio još veću kauciju, on je podneo žalbu apelaciono­m sudu, što se vidi iz dokumenta do kojeg smo došli.

- A zbog čitave situacije najviše je nervozan, naravno, Vuk Jeremić jer ne zna da li će, ako ostane u pritvoru, Ho propevati nešto i o drugim poslovima u zamenu za slobodu, pa je u panici da će se njegov poslovni partner možda nagoditi i propevati o parama koje je uplaćivao bivšem predsednik­u Skupštine UN-A. A to bi, realno, bio najveći ulov za američko tužilaštvo - kaže naš izvor.

Milenko Jovanov, potpredsed­nik Glavnog odbora SNS-A, komentariš­e da se Jeremić vrlo lako odrekao svojih bliskih saradnika, koji su bili najbolji dok su mu punili džepove.

- E sad, kad je došlo vreme da se polažu računi, on se njih odriče i pitanje je dana kada će da nas ubeđuje da ih nikada u životu nije video. Ipak, uveren sam da ne spava mirno, a to se najbolje pokazalo u njegovom nedavnom nastupu na televiziji, gde je šaputanjem, stenjanjem i prenemagan­jem želeo da sakrije nervozu i strah od daljeg raspetljav­anja ove korupciona­ške afere. Tako da će stručni saradnik i konsiljere uhapšenih lopuža imati dugo

toplo leto. Dok će narod u Srbiji sa nestrpljen­jem i nemirom iščekivati nastupe fudbalske reprezenta­cije na Svetskom prvenstvu, konsiljere Jeremić će s istim osećajem iščekivati svedočenja svojih partnera pred američkim sudovima komentariš­e Jovanov.

J. ĐONDOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia