Alo!

Albanci ne daju mira Srbima!

-

Posle 16 etnički motivisani­h napada nad Srbima i njihovom imovinom prošlog meseca, ponovo su u opštini Klokot izvršene dve i pokušana jedna krađa, saopštila je Srpska lista i najavila da će o svim napadima upoznati predstavni­ke zemalja Kvinte. Srpska lista, kako se navodi u saopštenju, smatra da je reč o „smišljenim provokacij­ama i napadima na Srbe i njihovu imovinu“.

- Ono što zabrinjava je to što, ako se analitički sagledaju ove kriminalne radnje čije su žrtve Srbi, dolazi se do zaključka da ovo nisu napadi koji za cilj imaju protivprav­no sticanje imovinske koristi, već slanje političke poruke da Srbi nisu poželjni na Kosovu i Metohiji - navode u Srpskoj listi i dodaju da želja Srba da u miru žive na svojim ognjištima očito nije u skladu sa planovima nekih krugova u Prištini.

Srpska lista zahteva da se odgovorni najhitnije pronađu i kazne, umesto što ostaju nepoznati ili se posle protokolar­nog uzimanja izjava puštaju na slobodu. Kancelarij­a za Kosovo i Metohiju ocenila je da novi napadi na srpsku imovinu koji su se dogodili u Kosovskom Pomoravlju predstavlj­aju „pojačana nastojanja da se Srbi zastraše i isprovocir­aju kako bi se situacija otrgla kontroli i dobio alibi za širu akciju protiv srpskog stanovništ­va na Kosovu i Metohiji“.

Napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji su sve češći poslednjih dana, a posle blokade prilaza Crkvi Svete Trojice u Petriču i kamenovanj­a domaćina tokom obreda sečenja slavskog kolača, napada na porodicu Jakšić, a potom i porodice Matović, kada je povređena šestomeseč­na beba, jutros su na udaru su bila školska deca koja su krenula u Jagodinu na jednodnevn­u ekskurziju.

P. O.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia