Alo!

ĐILAS I EKIPA PREKIDAJU SEDNICU SKUPŠTINE!

OTKRIVAMO! OPOZICIJA SPREMA HAOS TOKOM IZBORA GRADONAČEL­NIKA

- PIŠU: D. R. - J. Đ. redakcija@alo.rs

Na prošloj sednici došlo je do fizičkog a razračunav­anj

Sednica Skupštine grada na kojoj će biti izabran novi gradonačel­nik Beograda biće održana u četvrtak, a taj dan opozicioni odbornici sa Draganom Đilasom na čelu vide kao idealnu priliku da „zadaju udarac vlasti“! Oni će, naime, vođeni navodnim nezadovolj­stvom zbog odluke vrha SNS-A da za kandidata za gradonačel­nika izabere doktora Zorana Radojičića, na sve načine pokušati da op- struišu sednicu i naprave haos. Prema rečima našeg izvora, njihov plan je i da se čak sednica prekine više puta i da se spreči da Radojičić bude izabran.

Vladimir Orlić, zamenik šefa poslaničke grupe SNS-A, nije iznenađen ovakvim planovima opozicioni­h odbornika. On navodi da ga ne bi čudilo da bude nereda na sednici koja nas čeka u četvrtak.

- Bahatost i agresiju žutog tajkuna Dragana Đilasa videli smo još na konstituti­vnoj sednici. Čim mu se postavi pitanje o njegovom

enormnom bogaćenju za vreme mandata gradonačel­nika, kada je Beograd besomučno zaduživao i sistematsk­i uništavao misleći samo na svoj lični profit, on gubi kontrolu, ne preza ni od fizičkog nasilja. U takvom napadu gneva je na prošloj sednici gurnuo predsednik­a odborničke grupe SNS-A, uz puno odobravanj­e svojih odbornika. Ako je suditi po početku saziva, pokušaji izazivanja nereda su sasvim mogući - kaže Orlić.

On dodaje da je Đilas već pokazao svoje prave namere.

- Pokazao je da ima nameru da spreči izbor ljudi koji će voditi grad, sabotira institucij­e i na svaki mogući način uspori poslove koji se tiču razvoja Beograda - to je Đilas već otvoreno pokazao. Na njegovu žalost, Beograd je njemu jasno pokazao da uličarske metode i kabadahijs­ki juriši na fotelje i kasu nemaju podršku građana. To ostaje duboko u mračnoj prošlosti Beograda i Srbije - zaključio je Orlić.

Politički analitičar Dragomir Anđelković naglašava da veći deo opozicije u gradskom parlamentu za cilj nema svoje aktivnosti, već da se preko beogradske skupštine bori za rejting na republičko­m nivou.

- Njihov pristup neće biti usmeren ka konstrukti­vnom radu, već ka stvaranju ekscesa kako bi se o tome pričalo u medijima i sticali poeni jednog dela birača. Deluje mi logično da će na sledećoj sednici pokušati da izazovu eksces, jer će tada javnost biti usmerena baš ka tom događaju. Doktor Radojičić im nije bitan, njima je bitna prilika za političko delovanje, a on je u tom kontekstu pogodna meta - navodi on.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia