Alo!

MOŽEMO MEĐU OSAM!

UPRKOS PORAZU „ORLOVA” OD ČILEA, NENAD JESTROVIĆ OPTIMISTA PRED START SP

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Izdanje r eprezentac­ije S rbije u p rijateljsk­om meču p rotiv Č ilea (0:1) bilo je dal eko o d o noga što se od „orlova” očekuje na S P u R usiji, ali N enad Jestrović, bivši napadač nacionalno­g tima, ne gubi ver u u ov u gener aciju.

Štaviše, on je u veren da tim koji će na o vom Mondijalu s k lupe p redvoditi Mladen K rstajić, n jegov bivši saigrač iz reprezenta­cije, ima kvalitet da se plasira u četvr tfinale. Prema njegovoj p rognozi, t o im neće poći za rukom ako se budu borili ko će biti prva zvezda e kipe, v eć uk oliko kao tim budu kompaktni.

- P rečesto u p rošlosti reprezenta­cija ni je imala timski duh i b ilo je raznih problema un utar sv lačionice, št o je , na ravno, p ogrešno. I skreno s e nada m da će se to ovoga puta promeniti, a v erujem u Mladena Krstajića, koji je veliki profesiona­lac i čovek od autoriteta - kaže Jestrović i dodaje:

- Ukoliko želiš da p obediš, os am igrača mo ra da bude na t op-nivou, a n jih trojica mogu da s e „ šlepuju”. T o je jedini r ecept za usp eh. U koliko b ude ono „ pola-pola”, t u usp eha nema. N aravno, ne mogu dase„šlepuju”uvekisti, nego kad nek o ima sla b dan, s aigrači moraju da ga nose i pokriju njegove rupe.

Tog „ šlepovanja”, kak o Jestrović kaže , u G racu je bilo previše, a s amo je p oneko, poput golmana Vladimira Stojkovića, blesnuo punim sjajem.

- Gledao sam meč protiv Čilea i ne smemo s ebi da dozvolimo t oliko gr ešaka u o dbrani. B ilo je t u i nekih dobrih stvari, ali ne želim da p ričam o imenima, jer ne bi bilo korektno. Krle je odabrao ova 23 momka i ja ga p otpuno p održavam. Potpuno sam uveren da će titulu u R usiji osv ojiti Ar - gentina, a št o s e nas tiče , ako budemo oni pravi, možemo najmanje do četvrtfina­la, kao u Italiji 1990. godine - kaže Jestrović.

 ??  ?? „Imamo kvalitet da ponovimo uspeh iz Italije 1990. godine”, kaže bivši
reprezenta­tivac
„Imamo kvalitet da ponovimo uspeh iz Italije 1990. godine”, kaže bivši reprezenta­tivac
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia