Alo!

„Delije“stopirale Samirov dolazak!

Ofanzivni vezista rođen u Brazilu nije prihvatlji­v za najvatreni­je pristalice šampiona Srbije NAVIJAČI ZVEZDE NE ŽELE U CRVENO-BELOM REPREZENTA­TIVCA HRVATSKE

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Delovalo je da je Crvena zvezda dovela veliko pojačanje za sledeću sezonu! Izgledalo je gotovo izvesno da će Samir, ofanzivni vezista rođen u Brazilu, nekadašnji igrač Dinama iz Zagreba i čovek koji je odigrao sedam mečeva za A reprezenta­ciju Hrvatske, stići u redove šampiona Srbije.

Delovalo je, ali se, po svemu sudeći neće dogoditi! Prema raspoloživ­im informacij­ama, čelnici Zvezde su daleko od očiju javnosti pregovaral­i sa igračem koji je ponikao u Atletiko Mineiru, a prve korake na velikoj sceni napravio u Atletiko Paranaense­u. Ali kada je procurilo da će fudbaler visok 1,78 metara, koji je rođen u brazilskoj Itabuni, u Beograd stići u sredu i da će staviti potpis na ugovor na dve godine vredan 400.000 evra, stiglo je odlučno „ne“navijačke grupe „delije sever“. Ta navijačka grupa nikada nije krila da ima „nultu tolerancij­u prema igračima iz Hrvatske“, a njena reč se na „Marakani“poštuje i sluša!

Prema rečima menadžera Darka Alegića, inače čoveka koji zastupa Luisa Ibanjeza, nekadašnje­g igrača crveno-belih, Zvezda je pitala za Samira još tokom marta ove godine. Brazilac sa hrvatskim pasošem nedavno se vratio u Hrvatsku posle mnogo problema koje je imao u svom poslednjem klubu, Vuhanu. Kinezi su mu ostali dužni oko 2,5 miliona evra, pa je došlo do raskida saradnje. Samir je u redove Dinama stigao još 2006. U tom trenutku je bio pozajmljen­i igrač Venda Nove. Za „modre“je debitovao 17. marta 2007. na meču protiv Rijeke. Kasnije ga je Dinamo otkupio za 1,4 miliona evra, a u Zagrebu se zadržao do 2014. godine. Put ga je potom odveo u Hetafe, pa su usledile kineske avature u Đaiangsuu, Hangžuu, kratkotraj­ni povratak u Dinamo, a onda i neslavna epizoda u Vuhanu.

Samir je igrao za reprezenta­cije Brazila do 17 i 18 godina. Prvi put pozvan je u seniorski sastav Hrvatske krajem septembra 2012. godine za mečeve protiv Velsa i Makedonije. Debitovao je 12. oktobra 2012. godine, kada je u 65. minutu meča protiv Makedonije („kockasti“su pobedili sa 2:1) zamenio Nikicu Jelavića. Vezista je igrao i za Hrvate na Svetskom pr- venstvu 2014. godine i bio je starter na utakmici drugog kola protiv Kameruna (4:0). Po završetku šampionata u njegovom rodnom Brazilu više nije pozivan u reprezenta­ciju Hrvatske.

Posle ovakvog epiloga, Zvezdi je ostalo da se okrene dovođenju Marka Marina.

 ??  ?? Navijači mu rekli „ne“: Samir na meču SP protiv Kameruna
Navijači mu rekli „ne“: Samir na meču SP protiv Kameruna
 ??  ?? Njihova reč se sluša na „Marakani“: Navijači iz grupe „delije sever“
Njihova reč se sluša na „Marakani“: Navijači iz grupe „delije sever“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia