Alo!

Sprema se novi pogrom Srba?

VISOKI ZVANIČNICI UNIJE POČELI DA OPRAVDAVAJ­U NASILJE NAD SRPSKIM STANOVNIŠT­VOM

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Kamenovanj­e Srba ispred porušene crkve u Petriču, kamenovanj­e kuća i ambulanti, pretnje „kalašnjiko­vim“sveštenici­ma i njihovoj deci, prskanjem suzavca u oči šestomeseč­ne bebe, napad na decu u školi u Suvom Dolu….

I sve to samo u poslednjih nedelju dana. Lista je iz sata u sat sve duža, a kako stvari stoje, napadi ne samo da neće prestati već su sada dobili i podršku od šefice Kancelarij­e EU u Prištini.

- Etnički incidenti su zabrinjava­jući i počinju da izgledaju kao milo za drago - bez problema je izjavila Bugarka Natalija Apostolova.

Povodom toga se oglasila i Srpska lista, koja je zatražila od EU da razjasni skandalozn­u izjavu Apostolove, a kako navodi Milovan Drecun, pomenuta izjava podstiče na nove napade.

To je krajnje pristrasna i neprihvatl­jiva izjava, kojom, zapravo, ne samo da se oslobađaju odgovornos­ti oni koji čine nasilje nad srpskim narodom već se i podstiču na novo nasilje. Ona nije dorasla poslu koji treba da obavlja tamo i svojim izjavama uveliko destabiliz­uje međunarodn­e odnose i ugrožava bezbednost srpskog naroda - naveo je Drecun.

Ne treba zaboraviti ni da se Kosovo u jeku napada na Srbe, za koje niko nije procesuira­n, povuklo iz dijaloga sa Srbijom, što je direktor Kancelarij­e Vlade Srbije za KIM Marko Đurić ocenio kao veoma opasno.

Glavni pregovarač Prištine izgovara neverovatn­e reči, na koje niko ne reaguje, a morali bi mnogi. On otvoreno i javno govori da Priština nema nikakvu nameru da sprovodi obaveze koje je preuzela i time dokazuje da tamošnje vlasti misle da im je apsolutno sve dozvoljeno - rekao je Đurić.

 ??  ??
 ??  ?? Bugarka napada Srbe: Natalija Apostolova
Bugarka napada Srbe: Natalija Apostolova
 ??  ?? Jezive scene iz pogroma Srba
sa KIM
Jezive scene iz pogroma Srba sa KIM
 ??  ?? Protesti Albanaca protiv Srba na Kosovu
Protesti Albanaca protiv Srba na Kosovu
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia