Alo!

KATANAC NA „FLY FLY TRAVEL“

-

Sve poslovnice agencije „Fly Fly Travel“zatvorene su zbog višemilion­skog duga, a oštećenim klijentima i tur-operatorim­a se trenutno ne zna broj.

Nakon posete inspekcija Ministarst­va trgovine, svih sedam poslovnica agencije „Fly Fly Travel“u Beogradu vlasnici su zatvorili pre dva dana.

Na to su bili primorani, pošto je turistička i tržišna inspekcija više dana bila u kontroli poslovanja posle prijava velikog broja prevarenih turista.

Ta firma, koja je pre mesec dana promenila ime u „Kofer turs“, prestala je da prodaje avio-karte, a na zvaničnom sajtu kompanije navodi se da agencija neko vreme neće raditi.

- Iz tehničkih razloga, „Fly Fly Travel“neće raditi narednih nekoliko dana. Svi putnici koju su propustili svoje letove, potrebno je da se obrate na imejl „reklamacij­e@ flyflytrav­el.com“kako bi im se refundiral­i nastali troškovi - napisali su oni.

Broj turista koji su se neprijatno iznenadili, bilo da su ostali bez letovanja koje su uplatili ili su shvatili da nemaju povratnu kartu kada su stigli na neku od dalekih destinacij­a, pouzdano niko ne zna, a sudeći prema dugu agencije od oko 200 miliona, oštećenih je mnogo.

„Fly Fly“je još pre nekoliko meseci izbačen iz sistema BSP-A i izgubio je pravo na prodaju avio-karata. U međuvremen­u su to radili preko drugih agencija. Međutim, mnogim putnicima su izdavali samo rezervacij­u, jer većina ne razlikuje rezervacij­u od prave karte, na kojoj se nalazi broj i link za čekiranje. Na taj način, brojni putnici su nagrabusil­i jer su odlazili kući sa odštampano­m rezervacij­om, a na aerodromu bi uvideli da karta nije plaćena. J. M.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia