Alo!

PRODAJU ĐUBRE IZ KONTEJNERA

-

Prodavanje skoro neupotrebl­jivih stvari na kutijama i kartonima oko gradskih pijaca, osim što ruži sliku naše prestonice, predstavlj­a i izvor bolesti. Zbog toga gradske službe stalno vrše kontrole sa ciljem sprečavanj­a nelegalne prodaje. Kako „Alo!“saznaje, intenzivna kontrola planirane su za predstojeć­i vikend.

- Počeli smo već u ponedeljak i do sada smo sproveli već tri akcije. Za vikend će kontrola biti još jača. Ovo nije samo komunalni problem. To je pre svega zdravstven­i i sanitarni problem. Moguća je zaraza - kaže za „Alo!“Darko Glavaš, v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaci­je i koordinaci­ju odnose sa građanima.

Prema njegovim rečima, ekipe komunalne policije, opštinske i gradske inspekcije intenzivno rade na suzbijanju prodaje kontejners­ke robe pre svega, ali i nelegalne robe na teritoriji grada Beograda.

- Akcenat je stavljen na Cvetkovu pijacu, ali i na ostale pijace. Komunalnoj policiji pomažu ekipe JKP „Gradska čistoća“i roba se odmah na licu mesta ubacuje u kamion, melje i odvozi na gradsku deponiju - rekao je Glavaš.

Kako kaže naš sagovornik, u prošlom mesecu odneto je više od 100 tona smeća.

- Samo u prvom danu akcije otišlo je 16 tona đubreta. To je uglavnom roba iz kontejnera, koju socijalno ugrožene grupe iznose i izlažu na gradskom stajalištu, na ulazu na jednu od najlepših pijaca grada - rekao je Glavaš. K. Pijević

 ??  ??
 ??  ?? Darko Glavaš
Darko Glavaš
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia