Alo!

DA SE POŠTUJE KOMUNALNI RED!

Najavljene intenzivne kontrole vlasnika ljubimaca

-

Zbog učestalih prijava kršenja komunalnog reda od strane nesavesnih vlasnika pasa, nadležni su najavili strogu kontrolu. Mesto od kojeg će se krenuti je Tašmajdans­ki park.

- Jedno od najlepših mesta u Beogradu je Tašmajdan. Tu imamo kombinovan­i park, jednu od najlepših fontana u gradu, fitnes park, trim-stazu i park za kućne ljubimce. Iako svako ima svoje mesto, pojedinci krše pravila i tako ugrožavaju druge. Vlasnici kućnih ljubimaca puštaju ljubimce po celom parku i u delu u kojem se igraju deca. Zbog toga se građani sve češće žale na nesavesne vlasnike pasa, koji koriste prostor namenjen najmlađima - kaže za „Alo!“Darko Glavaš, v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaci­je i koordinaci­ju odnose sa građanima.

Prema njegovim rečima, od vikenda počinje akcija uvođenje komunalnog reda. Prvi korak je opomena.

- Komunalna inspekcija Grada Beograda upozoravać­e vlasnike na to da ljubimce šetaju na povocu, a veće pse sa korpom, i da koriste deo parka namenjen ljubimcima. Takođe, biće opominjani i oni koji ne očiste za svojim ljubimcem. Ukoliko i nakon opomene nastave sa kršenjem komunalnog reda, biće sankcionis­ani - kaže Glavaš i dodaje da je Grad Beograd napravio park za kućne ljubimce, u kojem imaju sve što je potrebno, uključujuć­i i česmu.

- Ljubimci, naravno, mogu da idu po celom parku, ali vlasnici treba da poštuju pravila. To je odgovorno vlasništvo, koje, osim redovnog vakcinisan­ja i čipovanja, podrazumev­a i poštovanje drugih kaže Glavaš i dodaje da je problem čišćenja za ljubimcima najveći.

- Ekipe „Gradskog zelenila“i „Čistoće“čiste, ali niti je to njihova obaveza, niti mogu da počiste koliko nesavesni vlasnici mogu da naprave nered. Zato ćemo intenzivir­ati kontrolu - kaže Glavaš i dodaje da će se posle Tašmajdana kontrola intenzivir­ati i u ostalim parkovima. K. Pijević

 ??  ?? Park za kućne ljubimce na Tašmajdanu
Park za kućne ljubimce na Tašmajdanu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia