Alo!

PRVO VAJDA, sve ostalo!

Najbolji srpski teniser bi trebalo da nastavi saradnju sa dugogodišn­jim trenerom, koji se vratio u tim aprila ove godine

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Poraz Novaka Đokovića u četvrtfina­lu Rolan Garosa od malo poznatog Italijana Čekinita i konferenci­ja za medije posle meča, posebno besna za Novakove standarde, otvorili su mnoga pitanja o budućnosti najboljeg srpskog tenisera.

Njegova rečenica da „ne zna da li će igrati deo sezone na travnatim terenima“, kao i konstataci­ja da ga „u ovom trenutku tenis najmanje interesuje“izazvale su veliku buru. I dok svi čekaju da vide da li je Novak rekao to što je rekao u afektu, iznerviran što je propustio šansu da se ponovo nađe u polufinalu jednog grend slema, ostaje veliko pitanje šta će raditi u vrlo kratkom periodu do početka Vimbldona (2. jul).

Ono što je jasno jeste da će se Novak iz Pariza uputiti u Monte Karlo. Tamo će pokušati da uz

u razgovoru Agasi, bivši trener Novaka Đokovića,

porodicu Andre

je pojasnio za špansku „Marku“još jednom

preboli neočekivan­i

otkrio i šta misli o više nije uz Novaka, ali je zbog čega

poraz od Pepeu Imazu.

odnosu. Poštujemo se nije dogodilo u našem

Italijana - Ništa posebno

je uticala na našu jedan drugog. Povreda lakta

Čekinita. i dalje

stvari i to je sasvim Nismo na isti način videli

Prva odluka saradnju.

mogao da mu pomognem i nisam bio ono koju uredu. Nisam

A što se tiče bilo potrebno u datom trenutku.

Novak treba što mu je

na večeri u Parizu. njega sam jednom video, i to da donese Imaza,

dobar čovek, ali nisam ga viđao jeste da On je

da radi sa Novakom dok smo

li nastavlja saradnju sarađivali. Zbog toga i ne sa Marjanom

znam šta su njegova Vajdom.

učenja - objasnio

Slovak se vratio

je Agasi.

početkom aprila, tokom priprema za turnir u Monte Karlu. Tada je postignut dogovor da će sarađivati do kraja Rolan Garosa. Dakle, prvo pitanje je da li Vajda ostaje. Prema svim raspoloživ­im informacij­ama, promena neće biti i Marjan i Novak će nastaviti sa zajednički­m radom.

Za sada - posebno ako se Novak

bude takmičio tokom dela sezone u kojoj se igra na travi, novih lica neće biti u timu. Naročito zbog toga što je početak trećeg grend slema vrlo blizu, pa ne bi bilo moguće da se Novak navikne na novog trenera.

I tu dolazimo do pitanja da li će se Novak uopšte nadmetati na Vimbldonu. Za sada na njegovom oficijelno­m sajtu u rubrici „raspored“stoji da mu je sledeći turnir upravo Vimbldon. Iako posle meča u utorak Novak nije pričao o povredi, jasno je da je tokom meča imao bolove. Čak je i morao da reaguje lekarski tim, koji mu je pružio pomoć masirajući mu vrat i rame. Ukoliko je zdrav, Novak će verovatno biti na Vimbldonu.

U svakom slučaju, Đoković je ponovo pred bitnim i krupnim odlukama o nastavku karijere. Odluke koje bude doneo u sledećih nekoliko dana svakako će bitno opredeliti budućnost ne samo Đokovića već i svetskog tenisa.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia