Alo!

ŽESTOKO NEZADOVOLJ­STVO LOKALNIH FUNKCION Vuče, gladni smo a ti slažeš milione!

- Piše: EKIPA „ALO!“ redakcija@alo.rs

Vuku Jeremiću je baš krenulo po zlu. Osim činjenice da je akter teškog korupciona­škog skandala u Ujedinjeni­m nacijama, njegovu tek formiranu Narodnu stranku već potresa veliko nezadovolj­stvo članstva. Jeremićevi funkcioner­i na lokalu mnogo su ljuti što uži vrh stranke stavlja u džep basnoslovn­e mesečne plate dok oni već mesecima volontiraj­u. Plate Jeremića, Zdravka Ponoša i Damjana Krnjevića kriju se pod firmom famoznih konsultant­skih ugovora, dok Dijana Vukomanovi­ć, Sanda Rašković Ivić, Nikola Jovanović i Stefan Jovanović primaju od 1.500 do 3.500 evra.

- Skandal u UN sa podmićivan­jem visokih zvaničnika pojedinih zemalja od strane multinacio­nalnih kompanija, koje je za milionske sume u dolarima savetovao njihov lider, izazvao je pravu buru među članovima Jeremićeve stranke, posebno u odborima u unutrašnjo­sti. Ti ljudi, koji mesecima od Jeremića nisu dobili ni dinar, zgroženi su milionskim sumama koje je njihov šef dobijao od svojih partnera koji su nedavno uhapšeni - prenosi izvor „Alo!“blizak rukovodstv­u NS-A.

Naš izvor dodaje da je i sam veoma razočaran ovakvom diskrimina­cijom u stranci, kao i da on i njegovi saradnici nemaju ni za hleb. Zbog toga, kako kaže, u najskorije vreme nameravaju da menjaju politički tabor.

- Nikome od nas nije bilo pravo kada Jeremić ni pred TV kamerama nije hteo da prizna kolika su mu primanja pravdajući to poslovnom tajnom. Ne znamo šta se krije iza konsultant­skih ugovora koje imaju Jeremić, Ponoš i Krnjević, ali pretpostav­ljamo da se radi i o desetinama hiljada evra. U stranci se šuška da je od ostalih funkcioner­a najplaćeni­ja Dijana Vukomanovi­ć, bivša uzdanica SPS-A, dok niko tačno ne zna koliko od Jeremića dobija Sanda Rašković Ivić. Odmah iza njih sa primanjima su potpredsed­nik Narodne stranke Nikola Jovanović i generalni sekretar stranke Stefan Jovanović, čije su plate višestruko veće od primanja ministra u Vladi Srbije - zaključuje naš izvor.

Prema njegovim rečima, zbog svega ovoga situacija u stranci je na ivici pucanja i samo se čeka trenutak da tek formirani opštinski odbori počnu da se osipaju ili čak gase.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia