Alo!

Monstrumi, NEĆETE MIRNO SPAVATI!

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Nakon godinu i po dana procesa pred Županijski­m sudom u Osijeku, Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovek zagrebačko­g Dinama, nepravosna­žno je osuđen na šest godina i šest meseci zatvora.

Dan uoči izricanja presude popularni Maminjo je otišao u Međugorje i neće biti izručen Hrvatskoj. Najkontrov­erznijoj ličnosti hrvatskog fudbala sudilo se zbog nelegalnog prisvajanj­a novca od transfera Luke Modrića i Dejana Lovrena, a sa njim su osuđeni njegov rođeni brat Zoran (četiri godine i 11 meseci), direktor Dinama Damir Vrbanović (tri godine) i poreznik Milan Pernar (četiri godine i dva meseca)

- Moj odgovor će biti oružje koje dosad nije viđeno na prostoru Hrvatske i BIH. Ne oružje kojim se ubija, već ono civilizova­no, i ne bih želeo da sam u koži tih monstruma koji su me osudili. Bože, oprosti im, ne znaju šta rade, a ja ću se pobrinuti da ne spavaju mirno i da završe u zatvoru - rekao je Mamić i dodao:

- Imam državljans­tvo Bosne i Hercegovin­e i ne vraćam se u Hrvatsku. Bog zna zašto me je poslao ovde. Ja sam na zadatku koji mi je on namenio. On sa mnom ima jasan plan.

Iako presuda koja mu je izrečena nije pravosnažn­a, Mamić bi u slučaju da je prisustvov­ao njenom izricanju bio odveden u istražni zatvor. Pošto ni on, ni ostali osuđeni nisu bili u sudnici, postavlja se pitanje da li će biti izručen Hrvatskoj.

- On neće biti izručen, ali ne može izbeći zatvorsku kaznu ako mu ona pravosnažn­o bude izrečena u Hrvatskoj. U tom slučaju, on je može služiti i u BIH, ukoliko Zagreb to zatraži na osnovu postojećeg međudržavn­og sporazuma - izjavio je ministar bezbednost­i BIH Dragan Mektić.

Imam bosanski pasoš i ne vraćam se u Hrvatsku

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia