Alo!

Beogradski san!

-

Nije se juče pojavio beli dim nad Beogradom, kako su mnogi opoziciona­ri zlurado najavljiva­li, nije bilo ni cirkusa, ni haosa, već dostojanst­veno, onako kako priliči, lekar Zoran Radojičić postao je novi gradonačel­nik prestonice.

O dmah da bude jasno, ne interesuje me iz kojeg je političkog jata budući gradonačel­nik. Ono što me raduje je to da je konačno na čelo prestonice došao čovek koji se prethodno u svojoj struci dokazao i koga znamo imenom i prezimenom.

D oktor Radojičić je ponos srpske medicine, stručnjak bez mane, a o tome mogu da svedoče roditelji koji su pomoć za svoje dete potražili u Tiršovoj.

Beogradu treba baš takav čovek. Profesiona­lac, iskren, a ne neki uprljani političar sa praznim floskulama.

„I mam san o modernom i evropskom Beogradu“, reče Radojičić u beogradsko­m parlamentu. Odlično! Imamo ga i mi, doktore, sanjamo ga dugo, da ne kažem vekovima. Zato je vreme da svi zajedno zasučemo rukave, prionemo na rad i ostavimo se politikans­kih parola. Jer se od svih tih praznih priča metro nije izgradio. Zato je više nego potrebno da već jednom i u ovom mandatu dosanjamo taj san.

Glavni grad se dobro razvijao kada je na njegovom čelu bio lekar, a poslednji put to je bilo pre 24 godine, kada je prestonico­m vedrila i oblačila Slobodanka Gruden. Zato sačekajmo i dajmo šansu i doktoru Zoranu. Lako je od samog starta kritikovat­i i zabadati klipove u točkove, ali hajde da vidimo da li se gorepomenu­ti san može s njim ostvariti.

Jer kada se setim ko je sve pre 2012. godine bio na čelu prestonice, kada su se sekli platani, prale pare na užasnim podzemnim kontejneri­ma, kao i kada je trebala debela veza da se dete upiše u vrtić, mogu samo da kažem da gore od toga ne može da bude.

 ??  ?? Darko Zlojutro urednik
Darko Zlojutro urednik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia