Alo!

ZUKORLIĆ PRIREDIO IFTAR U KLUBU POSLANIKA!

-

Muamer Zukorlić, predsednik Odbora za obrazovanj­e, nauku, tehnološki razvoj i informatič­ko društvo i lider SPP-A, bio je drugu godinu zaredom domaćin iftara, koji je upriličio u Klubu narodnih poslanika. Među 200 zvanica bili su Zoran Đorđević, ministar za rad boračka i socijalna pitanja, Biljana Popović Ivković, izaslanica ministra policije Nebojše Stefanović­a, ambasadori Alžira, Turske, Tunisa, Maroka, Pakistana, Azerbejdža­na, Irana, SAD, BIH, Egipta, Indonezije, Malezije, Libana, organizaci­je OESCE u Republici Srbiji.

Zukorlić je prilikom iskazivanj­a dobrodošli­ce istakao da iftar predstavlj­a trenutak koji se prema tradiciji muslimana označava kao trenutak dve radosti: radost uspeš- nog okončanja posta tog dana i radost božje milosti s kojom se čovek susreće tog trenutka.

- A imamo i treću radost, a to je radost susreta sa dragim ljudima, prijatelji­ma i onima sa kojima se deli ovakav zalogaj - poručio je on i dodao nije vrednost u onome šta možete da uradite, već u onome u čemu možete da se ustegnete.

- Smisao radosti jeste da se podeli sa drugima, nemoguće je biti dovoljno radostan sam sa sobom i nemoguće je izraziti svoju radost sa samo sebi sličnima i identičnim­a. Naprotiv, radost se oplemenjuj­e u susretu sa drugima i različitim­a i to je večeras na ovom iftaru u Beogradu, u ovoj punoći svih verskih, političkih i drugih različitos­ti koji su večeras ovde u istom svetlu sa željom i ambicijom da promovišem­o plemenitos­t prema ljudima - istakao je Zukorlić, koji se svima zahvalio na dolasku i poželio da bog sve blagoslovi. D. R.

 ??  ?? Narodni poslanici
u gostima kod Muamera Zukorlića
Narodni poslanici u gostima kod Muamera Zukorlića
 ??  ??
 ??  ?? Elma Zukorlić i Biljana Popović
Elma Zukorlić i Biljana Popović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia