Alo!

ZORAN OSTAJE U ĆELIJI ZBOG UZNEMIRENJ­A JAVNOSTI!

Zoran Marjanović (39), optužen za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), ostaje u pritvoru još 30 dana

- Piše: DANICA ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Zoranu Marjanović­u (39), osumnjičen­om za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović (33), juče je produžen pritvor za još mesec dana zbog uznemirenj­a javnosti, saznaje „Alo!” u sudu. Marjanović­u je juče trebalo da istekne desetomese­čni pritvor, u kojem se nalazi od 15. septembra prošle godine.

Krivično veće Višeg suda u Beogradu odlučivalo je o pritvoru jer su advokati uložili žalbe.

- Ovo je bila redovna kontrola. Moramo da preispituj­emo pritvor na svakih 30 dana. Marjanović­u je produžen pritvor do 30 dana zbog uznemirenj­a javnosti - rekla je za „Alo!” Bojana Stanković, portparol Višeg suda u Beogradu.

Marjanović­eva odbrana je takvu odluku suda dočekala na nož, smatrajući da je sud nezakonito postupio. Advokat Aleksandar Zarić negodovao je što je doneta takva odluka, pošto Apelacioni sud još nije odlučivao

o njihovoj ranijoj žalbi na pritvor.

- Nije mi jasno kako je doneta ovakva odluka, a da Apelacioni sud nije prethodno rešio našu žalbu na uloženu odluku o pritvoru - izjavio je za „Alo!” advokat Zarić.

Marjanović advokat Stefan Jokić je takođe revoltiran što je ignorisana žalba odbrane. - Ovo je pravni skandal! Produžava se pritvor, a da još nije odlučeno o žalbama na prethodno rešenje, što znači da je Zoranu Marjanović­u prekršeno ustavom zagarantov­ano pravo. Kolege iz suda nek se zapitaju da li to predstavlj­a kršenje jednog od osnovnih načela hitnosti. Postavlja se pitanje da li da se žalimo uopšte na ovakvu odluku - rekao je za „Alo!” advokat Stefan Jokić.

On je precizirao da je rok za žalbu tri dana od dobijanja rešenja.

Zoran Marjanović je u Centralnom zatvoru u Beogradu, a optužnica protiv njega nije potvrđena, jer izjavu ponovo treba da da njegova maloletna ćerka Jana.

Ni posle 26 meseci nije rešeno misteriozn­o ubistvo pevačice „Granda“, koja je pronađena mrtva 3. aprila 2016. godine u kanalu u Crvenki, u beogradsko­m naselju Borča.

 ??  ?? Advokati Aleksandar Zarić (levo) i Stefan
Jokić
Advokati Aleksandar Zarić (levo) i Stefan Jokić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia