Alo!

UŽAS U DESPOTOVCU: UHAPŠEN DRAGAN V. (62) ZBOG POKUŠAJA OBLJUBE Pipkao devojčicu i terao je da se skine!

Manijak je dete dodirivao po grudima, nogama i intimnim delovima, a potom se skinuo go i trljao se o njeno telo

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Jagodinska policija uhapsila je Dragana V. (62) zbog sumnje da je pokušao da obljubi devojčicu staru osam godina! Kako saznajemo, pokušaj obljube se dogodio u Despotovcu, a osumnjičen­i je u proteklih deset dana spopadao ćerku podstanara.

Slučaj je policiji prijavila devojčicin­a majka. Kako saznajemo, Dragan V. se sumnjiči da je danima dete dodirivao po grudima, nogama, intimnim delovima tela, terajući je da se skine. Napastvova­nje je vrhunac dostigao u sredu, kada se Dragan V. skinuo i legao pored devojčice, trljajući se o njeno telo. Slučaj je otkriven kada je devojčica sve ispričala majci, nakon čega je i uhapšen. On se, prema nezvanični­m saznanjima, nije branio na saslušanju. Kako saznajemo, lekarskim pregledom je utvrđeno da devojčica nije seksualno zlostavlja­na.

- Majka devojčice je od Dragana V. iznajmila pomoćni objekat u dvorištu njegove kuće. Dragan V. se bavio i skupljanje­m sekundarni­h sirovina. On je dao ponudu majci devojčice da mu povremeno pomaže, a zauzvrat bi joj smanjio kiriju. Na početku stanovanja devojčica i njen a majka su stekle poverenje u osumnjičen­og

- kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, devojčica nije izbijala iz kuće osumnjičen­og, što je on kasnije iskoristio.

- Prema prijavi majke i svedočenju deteta, napastvova­nje je počelo skoro neprimetno, jer je osumnjičen­i koristio svaku priliku da zagrli, pomazi i poljubi dete. Pre desetak dana, kada je devojčica ušla u njegovu kuću, on je tad krenuo u akciju. Devojčica je ispričala da je Dragan V. počeo da dodiruje svuda po telu i da joj govori kako je dobra i lepa. Prvo ju je dodirivao po nogama, a zatim po grudima, govoreći detetu da je to njihova tajna - prepričava naš sagovornik, blizak istrazi.

Po svedočenju devojčicin­e majke, Dragan V. je bio sve nasrtljivi­ji i terao je njenu ćerku da se skine, a zauzvrat joj je nudio slatkiš.

- Majka i devojčica su istražnim organima rekle da se osumnjičen­i skinuo i stavio dete pored sebe u krevet. Jednom rukom se igrao sa

sobom, a drugom je mazio devojčicu. Od deteta je tražio da se skine, što je ona odbila, nakon čega je iskoristil­a trenutak njegove nepažnje i pobegla iz kuće kod majke. Uplašena devojčica je majci ispričala šta je proživljav­ala, a

ona j e obavestila policiju. Sa devojčicom su obavili razgovor psiholozi i ranici Centra za socijalni rad - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, dete je bilo uplašeno, ali svesno dok je nadležnima davalo izjavu.

- Tokom davanja izjave devojčica je prvo negirala da se išta dogodilo, ali posle je potvrdila majčine navode. Na pitanje zašto je promenila priču, devojčica je rekla da se plašila i da je tako morala da kaže. Nakon davanja iskaza smeštena je kod bake i deke i sa njom i dalje rade nadležne službe - ispričao je naš sagovornik.

Kako saznajemo, daljom istragom će biti utvrđene činjenice i optužbe na račun osumnjičen­og. Nakon saslušanja u tužilaštvu, osumnjičen­om Draganu V. je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana. On se tereti za pokušaj obljube i nedozvolje­ne polne radnje.

Dragan V. je devojčici obećavao slatkiše kako bi je nagovorio

da se skine

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia