Alo!

Zastavu iz „Oluje“nose na Mondijal!?

Selektor Dalić dobio repliku barjaka koji se vijorio na Kninskoj tvrđavi tokom najvećeg progona srpskog naroda

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Ima li kraja provokacij­ama iz „lijepe njihove“? Izgleda nema, jer iznova i iznova nas bombarduju. Poslednja (u nizu), detonirana iz Vukovara, pogađa u srce svakog Srbina, pre svih proterane u „Oluji“i njihove potomke.

Da tamo i sport, nešto što bi trebalo da bude najčistije u svakom društvu, koriste za prljavu propagandu, pokazala je i svečana večera hrvatskog nogometa. Umesto da se vesele odlasku reprezenta­cije na Svetsko prvenstvo, uruče priznanja i podele radost s nagrađenim­a, oni su skup praktično na granici sa Srbijom iskoristil­i da joj još jednom pošalju najstrašni­ju poruku. Da je podsete na progon više od 200.000 Krajišnika, koji su bežeći od metka spasavali glavu.

Hrvatska reprezenta­cija je, naime, u Vukovaru dobila zastavu koju će poneti na Mondijal, ali ne običnu, već repliku zastave koja se vijorila na Knin- skoj tvrđavi posle pada tog grada u „Oluji“. Zastavu je selektoru Zlatku Daliću predao general Mirko Šundov, a u ime potpredsed­nika vlade i ministra odbrane Damira Krstičević­a.

- Hrvatska zastava na Knin-

skoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija „Oluja“kruna je svih naših pobeda, a dolazak pobedničke hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobede u Domovinsko­m ratu. Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski branitelji, bude podsticaj za srčanu borbu na predstojeć­em svetskom prvenstvu. Hrvatska vojska je s vama u

mislima i srcima. Domovini verni - napisano je u poruci Damira Krstičević­a.

Na podršci državnog i vojnog vrha zahvalili su se Davor Šuker, predsednik Hrvatskog nogometnog saveza, selektor Dalić i Luka Modrić, zvanično najbolji fudbaler te zemlje.

Ako je i od Hrvata, mnogo je!

 ??  ?? Strašne scene: Progon Srba iz Hrvatske 1995.
godine Sraman podsticaj: Daliću uručena zastava
Strašne scene: Progon Srba iz Hrvatske 1995. godine Sraman podsticaj: Daliću uručena zastava

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia