Alo!

Godišnje se poništi 20 brakova

-

Poništenje braka u Srbiji nije tako česta pojava kao razvod braka, a broj poništenih brakova godišnje ne prelazi 20.

- Razlika između razvoda i poništenja braka je u tome što poništen brak biva proglašen nepostojeć­im, kao da se nikada nije ni sklopio. Do poništenja najčešće dolazi jer je jedan od supružnika živeo u zabludi - objašnjava sagovornik i dodaje:

- Ako neko traži poništenje braka jer je doveden u zabludu, mora to da dokaže na sudu. Za koliko vremenski i da li će se uopšte brak poništiti zavisi od okolnosti u kojima su dve osobe živele u zajednici. Nijednim svojim gestom, rečju, niti ponašanjem nije odavao utisak osobe koja je počinila ubistvo. Ipak, ne treba suditi po izgledu, pošto se Filip ovoga puta pred sudom našao zbog razvoda, a ne zbog optužbi za ubistvo. Na predstojeć­em suđenju u

Višem sudu, koje je zakazano za sredu, imaće prilike da iznese svoju odbranu i da da odgovore na sva pitanja u vezi sa krivičnim delom kaže naš sagovornik. Podsetimo, policiji je 3. novembra 2017. prijavljen nestanak Nikole Ostojića, vlasnika pekare u Resavskoj ulici u Beogradu, a tri dana kasnije njegovo iskasaplje­no telo nađeno je u stakloreza­čkoj radnji preko puta pekare. Ubrzo po pronalasku tela policija je uhapsila stakloresc­a Filipa Gavranović­a i osumnjičil­a ga za brutalno ubistvo.

- Istragom je utvrđeno da je Filip 3. novembra u svojoj stakloreza­čkoj radnji ubio Ostojića

zbog 20.000 evra, koje Ostojić, navodno, nije želeo da mu pozajmi. Potom je njegovo telo zatrpao tepisima, ramovima za slike i staklom i zaključao radnju. On se za vreme potrage pretvarao da je zabrinut zbog Nikolinog nestanka i čak je odlazio kod njegove porodice i nudio pomoć u potrazi - podseća naš izvor.

Da Filip ima neke veze sa Nikolinim nestankom prva je primetila njegova supruga Ivana, koja ga je i prijavila policiji.

- Filipovo ponašanje bilo joj je veoma čudno, a navodno je odlučila da ga prijavi kada je na njegovoj odeći primetila krv. Zahvaljuju­ći njoj, policija je pronašla telo i uhapsila osumnjičen­og - kaže naš sagovornik.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia